back to top
2024. május 08. 13:01

KezdőlapF1Hamilton hamarosan visszavonult volna, ha tavaly és az idén is nyer

Hamilton hamarosan visszavonult volna, ha tavaly és az idén is nyer

-

A Mercedes hétszeres világbajnoka úgy véli, teljesen más helyzetet teremtett volna, ha a tavaly és az idén is világbajnok lesz.

Lewis Hamilton drukkerei nyilvánvalóan csalódottak voltak a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj után, hiszen kedvencük Michael Masi, az FIA azóta menesztett versenyigazgatójának szabályokkal ellentmondó döntése miatt nem lett nyolcszoros világbajnok. Majd nyilvánvalóan csalódottak az idén is, amiért a Mercedes nem jól alkalmazkodott az új szabályokhoz, és Hamilton nemhogy vb-címet, de könnyen lehet, hogy futamot sem fog nyerni 2022-ben.

Azonban az Abu Dzabi után a visszavonulással is kacérkodó hétszeres világbajnok RACER-nek adott nyilatkozata alapján örülniük is van miért, Hamilton ugyanis elárulta, a tavalyi kudarc és az idei év küszködése nagy valószínűséggel meghosszabbítja az F1-es karrierjét.

„Egyértelműen [benne van, hogy így lesz], mert egy évnél több időbe fog telni [újra nyerni]. Szerintem, ha nyertünk volna tavaly, és az idén is nyernénk, más lenne az élet, és az ember más utat járna. Imádom, hogy egy keményebb időszakon megyünk keresztül és túl kell esnünk ezeken a nehézségeken. Azt mondanám, hogy ez bátorított arra, hogy tovább maradjak. Fittnek érzem magam és módokat találok arra, hogy fizikálisan jobban legyek. A mentális kihívás folyamatosan jelen van, és ez mindig is így lesz, mert így megy ez nálunk, sportolóknál, mert mind a határon élünk. Szeretném azt gondolni, hogy továbbra is megérdemlek itt egy helyet, és még sok dolgom van.”

„Hogy őszinte legyek, ha minden nap könnyű lenne, és minden simán menne, az nem lenne kihívás. Imádom a kihívást, hogy mindenkivel együtt dolgozhatok, és az emberek kihívások elé állítanak, és én is ezt teszem velük. Elismerjük, hogy az idén nem végeztünk nagyszerű munkát, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben se végezhetnénk. A múltban is megtettük.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Belga Nagydíj
Az idei évben elkerülik a Mercedest a sikerek Fotó: LAT Images

Persze, Hamilton örülne neki, ha nem lennének ennyire nagy különbséget az egyes autók és csapatok között, de nem is tépelődik ezen.

„Hogy fáj-e [hogy az idén nem nyerünk]? Nem mondanám azt, hogy fáj, de mind tudjuk, hogy milyen lehetne. Szeretnénk mi is harcban lenni, és azt kívánom, bárcsak minden autó sokkal közelebb lenne teljesítményben, és mindannyian sokkal többek harcolhatnánk az élmezőnyben. Azt kívánom, bárcsak tizedek választanának el mindannyiunkat, de a mi sportágunk nem ilyen. Úgyhogy nem aggódom ezen, mert jelen pillanatban nincs erre ráhatásom. Csak arra fókuszálok, amire van, ami pedig az, hogy megpróbáljunk jobb munkát végezni a rendelkezésre álló eszközökkel.”

„Ami miatt viszont aggódom, és ami ébren tart éjjel, hogy mit mulasztottam el? Kivel kell beszélnem a pályán, hogyan támogathatom Bonót (Peter Bonnington, Hamilton versenymérnöke – a szerk.), hogyan segíthetek Marcusnak (Marcus Dudley, Hamilton teljesítménymérnöke) és Shovnak (Andrew Shovlin, vezető versenymérnök). Az aerodinamikai részlegen hogyan támogathatom őket, hogy jobb döntéseket hozhassanak a jövő évi autóval? Amikor megrongálom az autót, az pénzt vesz el a költségvetésből, én pedig úgy vagyok vele, »Istenem! Ne csináld ezt!« Remélem, hogy amikor jövő februárban visszatérünk, és az autó először pályára gurul, azt fogja csinálni, amit remélünk tőle.”

Hamilton jelenlegi szerződése a 2023-as szezon végéig szól, de ez alapján igencsak valószínűnek tűnik, hogy a következő idény után is láthatjuk majd őt a mezőnyben.

Forrás:RACER.com

Friss