2024. április 26. 11:47

KezdőlapF1Itt vannak az első felvételek - így versenyez Räikkönen fia gokarttal (videó)

Itt vannak az első felvételek – így versenyez Räikkönen fia gokarttal (videó)

-

Ismét gokartversenyen indult Robin Räikkönen a svájci Wohlenben, de a korábbiakkal ellentétben ezúttal közvetítették is a futamait, így bárki megnézheti, hogy miként tekeri a kormányt Kimi Räikkönen 7 esztendős fia.

Azok után, hogy nemrég részt vett élete első gokartversenyén, Robin Räikkönen, a hétvégén ismét versenyzett, méghozzá a svájci Rotax Max Challenge sorozat nagydöntőjén. A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen fia apja vigyázó tekintete mellett ismét Wohlenben állt rajthoz, ezúttal ráadásul esőben gokartozhatott, értékes tapasztalatokat gyűjtve a vizes aszfalton száguldozással.

A CRG színeiben versenyző 7 éves ifjonc három futamon vett részt a legkisebbek mezőnyében, azaz a Micro Max kategóriában. Az első előfutamban a 18 fős mezőnyben a 13. helyen ért célba, majd a másodikon ennél sokkal jobban szerepelt, és a 7. pozícióban haladt, amikor az utolsó körben kiesett, és a 17. helyen rangsorolták.

A döntőt igen hátul kezdhette csak meg, ráadásul még az elején nekiment az egyik riválisának, amitől ő és az ellenfél is megpördült, de mindketten folytatni tudták a versenyt. A kis Räikkönen végül a 15. helyen végzett.

Az egyelőre látszik Robinon, hogy még tanulja a gokartozás csínját-bínját, és rengeteg tapasztatra van szüksége. Nem véletlenül indíthatják a nem éppen nagy presztízsű Rotax kategóriában, annak is a svájci bajnokságában, és az sem lenne meglepő, ha jövőre már nem itt versenyezne, és mondjuk a korábbi híreknek megfelelően Olaszországba költözne a családjával, hogy ott építhesse a gokartos karrierjét.

Robin Räikkönen három versenyét az alábbi linkekre kattintva nézheti vissza:

1. előfutam
2. előfutam
döntő

Friss