2024. április 19. 23:00

KezdőlapF1Esőben folytatódott a körözés Szuzukában - a Mercedes állt az élre

Esőben folytatódott a körözés Szuzukában – a Mercedes állt az élre

-

George Russell lett az első, Lewis Hamilton a második a Japán Nagydíj teljes egészében vizes pályán zajló második szabadedzésén. Az autóját korábban összetörő Mick Schumacher kénytelen volt kihagyni a gyakorlást.

Nem lett jobb az időjárás Szuzukában a második szabadedzésre sem, így a csapatok esőben folytatták a munkát a Japán Nagydíjon. Az első gyakorlással ellentétben pedig mindezt másfél órán át tehették, ezen az edzésen ugyanis eredetileg a Pirelli jövő évi száraz pályás abroncsainak tesztelése is zajlott volna, ezért előzetesen fél órával megtoldották a szokásos 60 percet. Az eső miatt a teszt azonban elmaradt, és a mexikói versenyhétvégére tolódott, a másfél órás edzéshossz viszont megmaradt.

Akárcsak az első tréningen, ezúttal is teljes esőgumin kezdtek a versenyzők, de idővel ismét előkerültek az intermediate abroncsok, amelyeken azért mérsékelt volt a forgalom, miután igen limitált mennyiség áll a csapatok rendelkezésére mind a zöld, mind a kék oldalfalú Pirellikből, és a vasárnapi versenyen is van esély az esőre, így többen igyekeztek spórolni a gumikkal.

Az első két helyet a Mercedes bérelte ki George Russell-Lewis Hamilton sorrendben, köszönhetően nagyrészt annak, hogy a többi pilótával ellentétben a körülmények javulásával feltettek egy-egy új intermediate szettet.

A 3. és a 4. helyen a két Red Bull végzett Verstappen-Pérez elosztásban, de George Russelltől már több mint 8 tizedet kaptak. A mexikóit Magnussen, Sainz, Alonso, Bottas, Ocon, Csou és Leclerc követte az első tizenegy helyen.

A 20 versenyzőből csak 19 vett részt a gyakorláson, az első szabadedzés végén elszenvedett balesete miatt a Haas ugyanis úgy döntött, hogy kasztnit cserél Mick Schumacher autóján, így a német teljes egészében kénytelen volt kihagyni a gyakorlást.

Ami a nehéz körülményeket illeti, a második szabadedzésen is láttunk jó néhány hibát, többek között Leclerc és Pérez is közel került a falhoz az egyik kavicságyas bukótérben, de mindenki megúszta az autója megrongálását.

A Japán Nagydíj második szabadedzésének végeredménye


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss