2024. április 25. 09:46

KezdőlapF1Megmosolyogató képsorok: Latifi eltévedt a pályán, majd az autójára fogta (videó)

Megmosolyogató képsorok: Latifi eltévedt a pályán, majd az autójára fogta (videó)

-

Alighanem egy pillanatnyi kihagyás szülte a Japán Nagydíj második szabadedzésének legviccesebb jelenetét, amire még rátett egy lapáttal az azt okozó Nichola Latifi reakciója.

Nem példa nélküli, de azért igencsak szokatlan jelenetek játszódtak le a Japán Nagydíj második szabadedzése közben. Történt ugyanis, hogy a Williamstől – és minden bizonnyal a Forma-1-ből – a szezon végén távozó Nicholas Latifi egyszerűen rossz irányba ment, majd érdekes rádióüzenetet küldött a csapatnak arról, hogy az autó furán viselkedik.

A kanadai pilóta a 130R után a célegyenes előtti sikán felé haladt a levezető körében, amikor egyszer csak fékezett, visszaváltott néhányat, majd befordult jobbra, hogy rögtön egy szalagkorláttal találja szemben magát. Latifi ugyanis nem a néhány méterrel arrébb levő sikánt vette be, hanem a pálya egy használaton kívüli részére tévedt, amely összeköti a 130R utáni szakaszt a Dunlop-kanyarral, és csak akkor használják, amikor kisebb helyi versenyek alkalmával nem a teljes pályát veszik igénybe.

Ez a rész értelemszerűen le van zárva az F1-es hétvége során, Latifinek így meg kellett fordulnia, amit meg is próbált, de nem sikerült egy teljes 180 fokos piruettet bemutatnia, úgyhogy még egy kis füvön tolatásra is szüksége volt.

Noha megmosolyogtató, egy kis koncentráció-csökkenés simán vezethet oda, hogy az ember elnéz egy kanyart, pláne, ha amúgy is abba az irányba kell mennie, csak egy kicsit később (a 2003 előtt használt célegyenes előtti sikán egyébként még később következett, mint a mostani, Latifi így simán hihette azt, hogy már a „jó” sikánhoz ért, és, ha továbbhalad, akkor téved rossz helyre), a kanadai pilóta azonban az egészet tetézte azzal, hogy zavarában az autót tette felelőssé a történtekért.

„Nem vagyok biztos benne, hogy mi történt…Az autó… igazán furcsa. Mindenesetre rendben vagyok” – közölte a rádióban, majd minden gond nélkül visszakanyarodott a pályára és begurult a bokszba.

Az eset videón:

Friss