2024. március 28. 14:20

KezdőlapF1Schumacher részegen székeket és asztalokat hajigált, majd elkötött egy targoncát

Schumacher részegen székeket és asztalokat hajigált, majd elkötött egy targoncát

-

Újra Forma-1-es világbajnokot avathatnak Szuzukában, amire volt már néhányszor példa a pálya történetében. Olyat viszont eddig nem láttunk, amit Michael Schumacher csinált 2003-as vb-győzelme után.

Megvan rá az esély, hogy vasárnap 14. alkalommal avathat Forma-1-es világbajnokot a szuzukai pálya, és Max Verstappen a Japán Nagydíjon biztosítja be második vb-címét.  Először 1976-ban adott vb-győztest a felkelő nap országa James Hunt személyében, Szuzukában pedig 1987-ben, a pálya első F1-es futamán láthattak ilyet a nézők.

Legutóbb 2011-ben fordult elő, hogy Szuzukában lett világbajnok valaki, méghozzá Sebastian Vettel a Red Bull-lal, az energiaitalos csapat tehát tudja, hogy milyen a fanatikus japán drukkerek előtt ünnepelni. És vélhetően azt is tudják, hogy milyen bulit lehet csapni a környéken.

Hogy lesz-e ereszd el a hajam vasárnap, az persze a verseny eredményén múlik, de ha lesz is, meglepődnénk, ha odáig fajulna a buli, ahová 2003-ban, Michael Schumacher hatodik világbajnoki címének ünneplése után fajult. A Ferrari akkor 34 esztendős sztárja ugyanis nem kis anyagi kárral járó hepajt csapott, aminek végén a sörtől a szó minden értelmében elázva, Olivier Panis toyotás ingében targoncázott a paddockban. De nem ez volt az egyetlen hajmeresztő húzása.

Senki nem volt már szomjas (külön felhívnánk a figyelmet a felborult hűtő mellett álldogáló Schumacherre, és a talpig ételmaradékos McLaren-csapattagra)

Schumacher és öccse, az akkoriban a Williams-BMW színeiben versenyző Ralf a szuzukai paddockban változott át autóversenyzőből bulihuligánná, majd rántott magával mindenkit. A Toyota garázsában kezdték a mulatozást, majd onnan továbbállva amerre csak jártak, pusztítás maradt utánuk. Beterítették a padlót a büféasztal finomságaival, majd Ralf átküldött egy tévét egy csukott ablakon, amin aztán a hozzájuk csatlakozó Olivier Panis és az idősebb Schumacher székeket és asztalokat dobált át.

Az újdonsült hatszoros világbajnok a buli egy pontján megszerezte Panis toyotás ingjét és sapkáját, majd abban folytatta az őrültködést, aminek részese volt egy hűtőszekrény felborítása, és egy targonca eltulajdonítása is. Mindezt természetesen sörben úszva (a fotók tanúsága alapján nem nagyon akadt olyan ember, aki ne lett volna beborítva alkohollal vagy ételmaradékokkal).

Fotó: Imgur

 

Az asztal azért teljesen nem ment át az ablakon

De a Ferrari ászának legyen mondva, hogy a hírek szerint másnap reggel úgy csekkolt ki a hotelból, mint aki éppen kéthetes nyaralásról indul haza, kisimulva, kipihenve. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Ferrari szóvivőjétől utólag az Atlas F1 megérdeklődte, hogy Schumacher számíthat-e bármilyen retorzióra a történtek miatt. A válasz: „Természetesen nem.”

„Hihetetlen volt, ott állt előttem Michael Schumacher, és éppen a fél nadrágszáramat kötözte a fejére, mintha ő lenne Rambo.”

És hogyan is számíthatott volna? Egyrészt vélhetően megtérítették a keletkezett anyagi kárt, másrészt pedig éppen minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája vált belőle egy végletekig kiélezett, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel teli szezon után, amelyet úgy nyert meg, hogy a Japán Nagydíjon a 8., azaz az utolsó pontszerző helyen ért be (a pontszerzésre volt szüksége ahhoz, hogy Kimi Räikkönen helyezésétől függetlenül világbajnok legyen). A buli során egyébként – már toyotás ingben – kedélyesen elcsevegett a McLaren finn versenyzőjével, amiről videó is készült:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss