2024. március 28. 10:05

KezdőlapF1Kiderült, miért tévedt lezárt pályaszakaszra Latifi a szabadedzésen

Kiderült, miért tévedt lezárt pályaszakaszra Latifi a szabadedzésen

-

Nicholas Latifi tisztába tette, hogy miért fordult be ott a Japán Nagydíj második szabadedzésén, ahol nem kellett volna.

Nicholas Latifi elég vicces és szokatlan hibát vétett a Japán Nagydíj második szabadedzésén, amikor nemes egyszerűséggel rossz helyen kanyarodott be. A Williams pilótája a célegyenes előtti sikánt nézte el, és kicsit korábban fordult jobbra, egy olyan útszakaszra, amelyet csak kisebb versenyeken használnak, így az F1-es hétvége idején le van zárva.

A kanadai pilóta azzal tetézte a bakiját, hogy látszólag az autójára fogta a történteket, a szombati időmérő után azonban elmagyarázta, hogy valójában mi volt a helyzet.

„A rádiót egy kicsit késleltetve játszották be a televíziós közvetítésbe, úgyhogy egy kicsit furcsa volt, ahol az alapján mondtam. De teljességgel az én hibám volt. Éppen beszélt hozzám a mérnököm, mert kellett volna mennünk még egy kört, de az utolsó pillanatban behívtak a bokszba, úgyhogy állítottam valamit a kormányon, lenéztem, és amikor felnéztem, megláttam a kanyart, ami nyilvánvalóan nem a jó kanyar volt.”

Azt pedig, hogy az autó furcsán viselkedik, azért mondta, mert először nem is esett le neki, hogy nem a jó kanyarba fordult be, így aztán arra számított, hogy a Williams úgy fog viselkedni, mint ahogyan a sikánban viselkedett.

„Mivel még nem mentem rendes köröket, még mindig ismerkedtem a pályával – utalt a figyelmetlenség okára. – Befordultam, és aztán, mivel az nem a jó kanyar volt, hanem egy élesebb, amit nem ismertem fel azonnal, az autó alulkormányzott lett, és csak ment egyenesen. Úgyhogy rögtön beleszóltam a rádióba, és azt mondtam, »ó, mi folyik itt?«. Aztán ráeszméltem, hogy oké, ez nem a jó kanyar, hanem egy sokkal lassabb, és ezért viselkedik így a kocsi. Az én hibám volt, egy vicces hiba, a rádióüzenet pedig kissé elferdítette a történteket.”

A vicces hiba videón:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss