2024. április 26. 11:09

KezdőlapF1Változás az élen - száraz pályán folytatódott a szuzukai versenyhétvége

Változás az élen – száraz pályán folytatódott a szuzukai versenyhétvége

-

Miután tegnap a Mercedesek elsőségével zárult a körözés Szuzukában, a mai szabadedzésen már Max Verstappen diktálta a tempót a Red Bull-lal, így a holland pilóta várhatja a legjobb helyzetből a Japán Nagydíj időmérő edzését.

A nap nem sütött ki, de legalább az eső elvonult, így száraz pályán kezdhették meg a versenyzők a körözést a Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén. Nem is tétlenkedtek, hiszen eddig egyetlen kört sem tudott senki megtenni slick gumikkal, így a lehető legtöbb információ begyűjtésére törekedetek a csapatok.

Az első fél órában a Red Bullok foglalták el az első és a második helyet Max Verstappen–Sergio Pérez sorrendben, miközben mindenki megtankolt autós etapokat teljesített a futamra készülve. A mexikói pilóta 1,2 másodpercet kapott az 1:32.050-nel vezető csapattársától, a többiek pedig 2 másodpercen belülre sem tudtak kerülni a címvédőhöz képest.

Amikor azonban az edzés második felében megkezdődtek az időmérő-szimulációk, a különbségek is csökkentek, de Verstappent így sem tudta senki elkapni, a holland 1:30.671-es körrel szerezte meg az első helyet, 3 tizedet adva Carlos Sainznak. A spanyoltól mindössze 15 ezredet kapó Charles Leclerc lett a harmadik, Pérez pedig csak az ötödik helyre fért oda, Fernando Alonso ugyanis remek körrel a 4. helyre hozta be az Alpine-t.

A két Mercedes a tegnapi elsőség után csak a 6. és a 7. helye szerezte meg, és a tempójuk is jócskán elmaradt az élmezőnyétől. Az első tízbe még a két McLaren, illetve Esteban Ocon és Lance Stroll fért be.

A Japán Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye

Friss