2024. április 19. 08:43

KezdőlapF1Az FIA vizsgálatot indított a Japán Nagydíjon történtek miatt

Az FIA vizsgálatot indított a Japán Nagydíjon történtek miatt

-

Kielemzi az FIA a Japán Nagydíj második körében történt esetet, mert bár a versenyirányítás a szokásos procedúrát követte, a különleges körülmények és a pilóták visszajelzései miatt szükségét érzik ennek.

Nem fogja a szőnyeg alá söpörni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Japán Nagydíj elején történt, közfelháborodást kiváltó esetet, amely során egy daru hajtott fel a pályára, hogy elvégezze Carlos Sainz összetört Ferrarijának mentését. Tette mindezt úgy, hogy a rendkívül rossz látási viszonyok közepette a teljes mezőny elhaladt mellette, a biztonsági autót utolérni igyekvő Pierre Gasly ráadásul jóval gyorsabban, mint a többiek.

„Miközben normális eljárás autókat menteni biztonsági autós vagy piros zászlós fázis alatt, a különleges körülmények miatt, illetve számos pilóta visszajelzését figyelembe véve, az FIA átfogó vizsgálatot indított a mentést végző járművek pályára küldésével kapcsolatban. Ez bevett gyakorlat a versenyek elemzésében, amely biztosítja a folyamatok és eljárások folyamatos fejlesztését” – olvasható az FIA közleményében.

A vizsgálattól persze nem kell azt várni, hogy felelősöket keresnek és „keresztre feszítik” őket, de nem is ez a cél, hanem, hogy a jövőben ne történhessen ilyesmi, ezért, amire számítani lehet, az ilyenkor életbe lépő procedúrák újragondolása és javítása.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss