2024. április 26. 20:15

KezdőlapF1Káosz Szuzukában, az egyik Ferrari már az első körben összetört

Káosz Szuzukában, az egyik Ferrari már az első körben összetört

-

Miként azt előre sejteni lehetett, vasárnapra visszatért az eső Szuzukába, így teljesen vizes pályán kezdődött el a Japán Nagydíj, majd mindössze két kör után piros zászlóval félbe is szakították. Ez ugyanakkor pont elég volt több kicsúszáshoz és egy nagy balesethez.

Nem sokáig tartott egyelőre az idei Forma-1-es Japán Nagydíj. Az álló rajtot esőben várhatták a pilóták, és mindenkinek az autójára felkerült az intermediate gumi, amelyen viszonylag jól eljött a mezőny, mindössze az első kanyarban Fernando Alonsóval összeérő Sebastian Vettel pördült meg, de ő is folytatni tudta.

Ezt látták a rajtnál

Az élen Max Verstappent lerajtolta a második helyről induló Charles Leclerc, de a holland nagy csatában azonnal visszavette tőle a vezetést. Hátrébb Lance Stroll rajtolt hatalmasat, és a bokszutca fala mellett több autó mellett is elviharzott, és végül hat helyet jött előre.

És, amikor már azt hittük, hogy megúsztuk baleset nélkül, jött az első autótörés, mégpedig a harmadik helyen autózó Carlos Sainztól, aki a hajtűkanyar utáni kigyorsítás során veszítette el az uralmát a Ferrarija fölött, és falhoz csapta az F1-75-öst. Az autó nagyon megrongálódott, így a spanyol pilóta futama véget ért, a Safety Car pedig azonnal a pályára hajtott.

Sainz a falban

Eközben hátrébb a hajtűben Csou Kuan-jü is megforgott, Alonso pedig bebújt Hamilton mellé, de a hétszeres világbajnok azonnal aláfordult és visszaelőzte, ezután pedig centikkel kerülte csak el a Sainz balesete miatt a pályára kerülő reklámtáblát. Pierre Gasly hátrébb pedig már nem volt ilyen szerencsés, és telibe kapta azt, ami miatt jöhetett is be első szárnycserére.

Sainzon kívül volt még egy kieső: Alex Albon alatt megállt a Williams, miután összeütközött Kevin Magnussennel a Dunlop-kanyarban, és megsérült a hűtője. Így aztán mire a második körben piros zászlóval félbeszakították a versenyt, már két autó nem volt a mezőnyben.

A futamot a rossz időjárás és a törmelékek eltakarítása miatt félbeszakították, de magyar idő szerint 7 óra 50 perckor állórajttal folytatódhat a Japán Nagydíj.

FRISSÍTÉS

Az újraindítást az újra romló körülmények miatt végül lefújták, így a mezőny továbbra is a bokszban vesztegel. Időközben pedig megjelent a visszaszámláló óra a képernyőn, mivel várakozzanak bármennyit is, magyar idő szerint tíz óra után néhány perccel mindenképp le fogják inteni a versenyt, ekkor telik le ugyanis a három órás időlimit.

Friss