2024. március 29. 16:19

KezdőlapF1Ilyen az, amikor az F1-es pilótákat halálra rémíti egy raliversenyző (videó)

Ilyen az, amikor az F1-es pilótákat halálra rémíti egy raliversenyző (videó)

-

Két teljesen eltérő szakágról van szó, de az biztos, hogy a Forma-1-es pilótákat is le szokta döbbenteni, hogy mit tud a volán mögött egy ralivilágbajnok (és annak ralizni is tudó fia).

Állandó vitatéma a ralizás és a Forma-1 szerelmesei között, hogy melyik szakág a nehezebb, melyikben domborodik ki jobban a vezetői tudás, vagy hogy melyik a férfiasabb sport. Mi most egyik kérdésben sem tennénk igazságot, már csak azért nem, mert szerintünk nem is nagyon lehet, hiszen mindkét műfajnak megvannak a maga nehézségei.

Azt ugyanakkor nem lehet elvitatni, hogy amit a raliversenyzők művelnek, az nagyobb eséllyel fogja a frászt hozni egy Forma-1-es pilótára, mint fordítva, hiszen utasként is jóval kiszámíthatóbb egy zárt pályán száguldani, mint ide-oda csapódva pattogni egy murvás rali szakaszon.

Ilyen, amikor egy F1-es pilóta sem hiszi el, ami a Finn Rallyn zajlik – videó

Ezt bizonyítja, hogy még az olyan, sokat látott veteránok, mint a kilencszeres F1-es futamgyőztes, sportautó-világbajnok Mark Webber, vagy az F1-ben 13 alkalommal az első helyen végző David Coulthard is úgy reagálnak egy meglehetősen tempósan vezetett raliautó utasaként, mintha az utcáról beültetett, hétköznapi emberek lennének.

A két expilótát néhány évvel ezelőtt a két Carlos Sainz, a kétszeres ralivilágbajnok idősebb, illetve az akkor éppen a Renault színeiben az F1-ben versenyző, de apja révén raliautóban is otthonosan mozgó fiatalabb autóztatta meg a Madrid melletti családi birtokon egy Renault Clio RS-el.

Először idősebb Sainz vitte Coulthardot (felajánlotta neki, hogy előbb lassan menjenek egy kört, hogy Coulthard megismerje a pályát, de a skót gyanútlanul közölte, hogy mehet egyből a tempós menet), majd a fiatalabb Sainz Webbert. Előbbi az autókázás végén közölte a kétszeres világbajnokkal, hogy „azt hittem, valami mentális problémád van”, Webber pedig azon képedt el, hogy a fiatalabb Sainz mennyire jól vezet raliautót.

Ezután a két korábbi F1-es pilóta is megmutatta (Coulthard idősebb, Webber fiatalabb Sainz-al az anyósülésen), hogy ők is tudnak vezetni, és versenyeztek egyet egymás, azaz pontosabban a stopper ellen.

A teljes műsort az alábbi videóban nézheti meg:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss