2024. április 19. 03:43

KezdőlapF1Mika Häkkinen ismét F1-es autóba ült (videó)

Mika Häkkinen ismét F1-es autóba ült (videó)

-

Nem mindennapi látvány, ahogy Mika Häkkinen ikonikus sisakfestésében feltűnik Alain Prost 1985-ös McLarenjében, majd kilő a Laguna Seca versenypálya utolsó kanyarjából.

Október 14. és 16. között Laguna Secában zajlik a Velocity Invitational nevű, veterán autókat felvonultató rendezvény. Az eseményen több korábbi Forma-1-es versenygép is pályára lép, és számos F1-es McLarent is megcsodálhatnak a látogatók. Egyes modelleket ráadásul nem akárkik vezetnek, itt próbál ki ugyanis először egy modern F1-es gépet Mario Andretti, 1978 világbajnoka, illetve visszatért a rendezvényre a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen.

Andrettivel ellentétben a finn pilóta versenyzett is a wokingiak színeiben, 1998-ban és 1999-ben pedig világbajnoki címet nyert az alakulattal. A Forma-1-es pályafutását 2001-ben befejező, most 54 esztendős klasszis korábban már kipróbált régebbi McLareneket, és most sem valamelyik saját korábbi autójába pattant be, hanem Alain Prost 1985-ös világbajnok McLarenjét, a turbó motoros MP4/2B-t vezette.

A kétszeres világbajnok két menet között a RACER.com-nak nyilatkozott:

„Ez egy gyönyörű dizájn, elképesztően kiegyensúlyozott a kanyarokban, és szupergyors. Amikor a turbó ereje megjön, az hihetetlenül jó érzés. És persze ez a pálya is elképesztő. Az időjárás kiváló, a csapat pedig nagyon vigyáz ezekre az autókra, a szerelők profik és remekül karban tartják őket. Mindig jó beugrani egy ilyen kocsiba, még ha ez nagyon öreg is. Tisztelni kell ezt az autót, mert történelme van. A célom az, hogy megmutassam az embereknek ezt a gyönyörű gépet, és az, hogy jól szórakozzanak. Ez az egész ittlétem célja.”

Az MP4/2B Prost kezei között öt győzelmet aratott, míg Niki Lauda is nyer vele egyszer.

Az interjú Häkkinennel, vágóképeken az autóval:

Häkkinen a híres Dugóhúzó-kanyarban, mögötte a 2011-es MP4-26-os:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:RACER.com

Friss