back to top
2024. május 06. 05:02

KezdőlapF1Verstappen kissé lesajnáló kijelentést tett Hamiltonról

Verstappen kissé lesajnáló kijelentést tett Hamiltonról

-

Max Verstappen elárulta, hogy a Lewis Hamiltonnal vívott tavalyi párharca új szintre emelte-e a versenyzését.

A sportban általánosságban jelen van, hogy két ellenfél kölcsönösen jobb teljesítményre sarkallja egymást. Alighanem Roger Federer is profitált abból, hogy olyan ellenfelei voltak, mint Rafael Nadal, vagy Novak Djokovics, vagy Cristiano Ronaldo is erőt és motivációt merített Lionel Messi teljesítményéből, és mindent megtett azért, hogy túlszárnyalja az argentin zsenit.

De a Forma-1-nél maradva, az autósport királykategóriájában is láttunk már ilyet, elég csak Ayrton Senna vagy Alain Prost késhegyre menő párharcára gondolni. Viszont hiába volt az F1 történetének egyik legkiélezettebb csatája az övék tavaly, Max Verstappen nem érzi úgy, hogy Lewis Hamilton segített neki jobb pilótává válni.

„Az biztos, hogy van egyfajta versengés, amely során talán egy kicsit jobban a határon vagy és hajtod magad. De szerintem mindig fontos volt, és az apám is ezt tanította, hogy »nincs szükséged senki másra ahhoz, hogy elmenj a határig, és mindig neked kell hajtanod magadat« Így nőttem fel, úgyhogy nem hiszem, hogy bárki is új szintre emelt volna” – válaszolta Verstappen a Time+Tide Watches nemrég megjelent YouTube-videójában arra a kérdésre, hogy Hamilton miatt új szintre emelkedett-e.

Horner Hamiltont kritizálta: „Soha nem ismerte el Verstappen képességeit”

Az idei Monacói Nagydíj alatt felvett videóban Verstappen arról is beszélt, mit érzett a tavalyi, ellentmondásos körülmények között véget ért Abu-dzabi Nagydíj után. „Nehéz érzésekről beszélni azelőtt, hogy megnyerted volna a címet. Soha nem gondoltam rá túl sokat, hogy milyen lenne, vagy hogyan érezném magam. De természetesen nagyon hosszú és intenzív szezon volt, úgyhogy, amint véget ért és eldőlt a bajnoki cím, éreztem egy kis megkönnyebbülést, mert úgy voltam vele, hogy »végre pihenhetek egy kicsit és kikapcsolódhatok.«”

Azóta Verstappen másodszor is világbajnok lett, mindezt pedig egy jóval simább szezonban tette. „Az első világbajnoki győzelem mindig egy kicsit érzelmesebb, de a második valószínűleg még gyönyörűbb – nyilatkozta az Autosportnak a szuzukai futam után, majd kitért arra, hogy a Red Bull idei dominanciájának is megvan a szépsége, és fontos, hogy kiélvezzék, amíg tart. – Különleges év az idei, és erre tényleg emlékeztetned kell magadat, mert nem gyakran fordulnak elő ilyen szezonok.”

Friss