2024. április 23. 12:13

KezdőlapF1A Red Bull kész volt leváltani Verstappen csapattársát

A Red Bull kész volt leváltani Verstappen csapattársát

-

A Red Bull már egyeztetéseket is folytatott arról, hogy leváltsa Sergio Pérezt, de az érintett végül úgy döntött, hogy marad a jelenlegi csapatánál.

A Forma-1-es pilótapiac minden évben szolgál meglepetésekkel, az viszont általában csak utólag derül ki, hogy milyen tárgyalások zajlottak még a háttérben. Persze, pletykák mindig akadnak, ezekről viszont legfeljebb csak később bizonyosodik be, hogy volt-e valóságalapjuk.

A McLarennel az idei év elején 2025 végéig hosszabbító Lando Norris most az Auto Motor und Sportnak elárulta, hogy igazak voltak azok a korábbi szóbeszédek, amelyek szerint a Red Bull-lal is kapcsolatban állt, és egyeztetett egy esetleges, feltehetően 2023-as szerződésről.

Verstappen csapatváltását jósolja a családot jól ismerő pilóta – azt is elmondta, hová mehet

„Természetesen időről időre voltak beszélgetések más emberekkel. Mindig felteszed magadnak a kérdést, hogy »mi a legjobb a karrierem szempontjából?« Végső soron nyerni akarok és világbajnoki címeket akarok szerezni. Voltak megbeszélések a Red Bull-lal, mivel ők ez egy olyan csapat, amely évek óta a legjobb háromban van. Mindez viszont csak azt mutatja, hogy mennyire bízom a McLarenben, mert bár voltak egyeztetések, úgy éreztem, hogy a McLaren jobb hely számomra a céljaim eléréséhez.”

Mindez pedig nem csak azt mutatja, hogy a Red Bull igencsak gyatrán áll juniorokkal, hanem azt is, hogy Norris 2021-es szezonja az energiaitalosok érdeklődését is felkeltette: a fiatal brit tavaly háromszor állhatott dobogóra, az Orosz Nagydíjat pedig kis híján megnyerte, és végül 6. helyen zárt az összetettben.

Max Verstappen, Red Bull, Lando Norris, McLaren, Abu-dzabi Nagydíj
Összeállhatott volna a Verstappen-Norris páros Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A pletykák megerősítése egyúttal azt is mutatja, hogy Sergio Pérez teljesítményével aligha van maradéktalanul kibékülve a csapat, amely a 2028 végéig szerződéssel rendelkező Max Verstappen mellé próbál olyan jövőbeli csapattársat találni, akivel a holland jól kijön.

Norris ilyen versenyző lett volna, hiszen jó barátságban van Verstappennel, de a McLaren melletti elköteleződése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kétszeres világbajnok mellé előbb-utóbb nem fogják beültetni az egyik barátját, hiszen a szintén holland Nyck de Vries jövőre az Alpha Taurinál versenyez, és ha jól teljesít, nem nehéz elképzelni, hogy előbb-utóbb leváltsa az idei Monacói Nagydíj után 2022 végén lejáró szerződését 2024 végéig meghosszabbító Pérezt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss