2024. április 24. 16:39

KezdőlapF1Megtörtént a Haas beharangozott nagy bejelentése Austinban

Megtörtént a Haas beharangozott nagy bejelentése Austinban

-

Miként arra előzetesen számítani lehetett, a Haas F1-es istállója új főszponzori megállapodást jelentett be az USA Nagydíj csütörtöki sajtónapján. Az új támogató érkezésével az együttes a jövőben több pénzt tud majd elkölteni.

Egyelőre még nem a jövő évi pilótapárosát (azt a jövő heti Mexikói Nagydíj utánra ígérik) jelentette be a Haas F1-es csapata, ám a mostani bejelentés is legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az, hogy ki lesz 2023-ban Kevin Magnussen csapattársa.

Az amerikai istálló ugyanis többéves főszponzori megállapodást jelentett be a P2P fizetésre („person to person payment” vagy „peer to peer payment”), azaz személyek közötti online fizetésre, pénzküldésre szakosodott MoneyGrammal. Az új kontraktus értelmében a 2023-as szezontól a MoneyGram lesz az istálló fő- és névadó szponzora, azaz a csapat neve MoneyGram Haas F1 Team-re változik, ami egyben új festést is jelent majd a következő évre.

Hamarosan eldőlhet Mick Schumacher F1-es jövője

Ami viszont ennél fontosabb, hogy ismét van főszponzora a csapatnak, amely mindkét korábbi főtámogatójával, a Rich Energy-vel és az Uralkalival is viharos körülmények között szakított, és főszponzor nélkül kezdte az idei évet. Az Auto Motor und Sport szerint a MoneyGram érkezésével a Haas a költségplafon 2021-es bevezetése óta először lesz képes annyit költeni, amennyi megengedett, ami mindenképpen előrelendítheti az istállót, amely az idén eddig a legkevesebb aerodinamikai fejlesztést vetette be az egész mezőnyben.

Mindemellett az is üdvözítő lehet a Haasnak, hogy ezentúl nem kell majd az alapján (is) pilótát választania, hogy melyik versenyző mennyi szponzorpénzt hoz a konyhára.

Friss