2024. május 01. 03:53

KezdőlapF1Hamarosan eldőlhet Mick Schumacher F1-es jövője

Hamarosan eldőlhet Mick Schumacher F1-es jövője

-

Sajtótájékoztatót jelentett be az USA Nagydíj hétvégéjének kezdetére a Haas F1-es csapata. Több információ is kering arról, hogy mit közölhetnek a nyilvánossággal.

Az egyik legnagyobb fennmaradó kérdés az idei Forma-1-es pilótakeringővel kapcsolatban az, hogy Mick Schumacher jövőre is a mezőny tagja lesz-e. Erre a kérdésre adhat választ a Haas, amely bejelentette, hogy jövő héten, az USA Nagydíj csütörtöki médianapján sajtótájékoztatót tart. Az esemény időpontja helyi idő szerint dél, magyar idő szerint 19 óra.

Azt egyelőre nem közölte a csapat, hogy kik vesznek részt a sajtótájékoztatón, sem azt, hogy miről lesz szó, de bőven van rá esély, hogy ekkor jelentik be Kevin Magnussen jövő évi csapattársát, azaz eldől, hogy Mick Schumacher marad-e az amerikai istállóban.

A 23 esztendős pilótával kapcsolatban a Szingapúri Nagydíj óta már olyan sajtóhírek érkeznek, hogy elkezdett tárgyalni a Haasszal a folytatásról, és jóval nagyobb esély mutatkozik arra, hogy jövőre is a csapat tagja lesz, mint amennyi korábban mutatkozott. Ezzel együtt azt sem lehet kizárni, hogy a Haas szakít a Japán Nagydíj pénteki edzésén az autóját összetörő Schumacherrel.

Mick Schumacher jövőjébe kerülhet az újabb baleset?

Amennyiben így lesz, minden valószínűség szerint a 35 esztendős veteránt, Nico Hülkenberget szerződtetik a helyére. A jelenleg az Aston Martin tartalékpilótájaként tevékenykedő német több mint 180 F1-es futamon vett már részt, de még csak dobogós helyezést sem szerzett, a Haasnak ugyanakkor aranyat érhet a tapasztalata és a rutinja.

Amennyiben Schumacherrel nem hosszabbítanak, a fiatalabbik németnek egyedül a Williamsnél lehet esélye arra, hogy jövőre is a mezőny tagja legyen.

Nem biztos, hogy a 2023-as felállást jelentik be

Persze, az sem zárható ki, hogy legyen bármennyire is kézenfekvő a hazai versenyükön közölni, hogy milyen felállásban vágnak neki a következő évnek, a Haas nem ezzel kapcsolatban tart sajtótájékoztatót. Az Auto Motor und Sport értesülései szerint ez a helyzet, és nem a pilótapárost, hanem az új főszponzort fogják bejelenteni Texasban.

Friss