2024. április 27. 00:33

KezdőlapF1Mick Schumacher nagybátyja kiosztotta a Haas vezetését

Mick Schumacher nagybátyja kiosztotta a Haas vezetését

-

Ralf Schumacher szerint nem ártana, ha a Haas vezetése a pilóták kritizálása helyett egy kis önkritikát gyakorolna.

Nem először és alighanem nem is utoljára kritizálta keményen a Haas vezetését Ralf Schumacher, Mick Schumacher nagybátyja. A német Sky-nál szakértőként dolgozó expilóta arra reagált igencsak cinikusan, hogy Günther Steiner csapatfőnök következetességet és pontszerző helyezéseket vár el a pilótáitól.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy Gene Haas csapattulajdonos az USA Nagydíj előtt közölte, hogy bár nagy potenciált lát benne, Mick Schumacher egy vagyonba kerül nekik a balesetei miatt, és a szezon hátralevő részében pontokat kell szereznie, ha meg akarja tartani az ülését. Ezen kijelentések után jött egy újabb baleset, de nem Schumacher, hanem az austini első szabadedzésre beugró, a német pilóta helyére is esélyesnek tartott Antonio Giovinazzitól.

Gene Haas, Günther Steiner, Haas, Brit Nagydíj
Gene Haas és Steiner is kapott a kritikából Fotó: Andy Hone / LAT Images

A Haast váltócserére kényszerítő hiba után Steiner azt mondta a német Sky-nak: „Meg kell néznünk, hogy mit akarunk a jövőtől. Nem folytathatjuk ezeknek az apró hibáknak az elkövetését, amelyek újra és újra visszafognak minket a csapat fejlődésében. Így soha nem fogunk előrelépni.”

Az olasz szakember szerint csak akkor koncentrálhatnak a jövőre, „ha a versenyzőink következetesen teljesítenek, és ideális esetben rendszeresen pontokat szereznek.”

Ezeket a szavakat kissé értetlenül fogadta Ralf Schumacher, és rávilágított, hogy a csapatvezetés is magába nézhetne egy kicsit. „Nem tudom, hogy a pilótákra vagy a csapatra gondol-e. Nem értem, hogy mit kellene jelentsen ez. Talán meg kellene hallgatnia a saját interjúit, mert akkor neki is feltűnne. Mert a csapat, őt és a főnökét kivéve, jó munkát végez. Jelenleg mindkét pilóta jó munkát végez, és szerintem a Haas jól tenné, ha kitartana mellettük. Ha pedig ennyire kritikus vagy a pilótákkal, talán gyakorolhatnál egy kis önkritikát is. Ez a Forma-1, nem a Netflix” – szúrt oda a Netflix F1-es sorozatában kultikus figurává váló csapatfőnöknek.

Friss