2024. április 20. 15:51

KezdőlapF1Az F1-es időmérő leple alatt a Ferrari bemutatta azt, amitől mindenkinek elállt...

Az F1-es időmérő leple alatt a Ferrari bemutatta azt, amitől mindenkinek elállt a lélegzete (videó)

-

Nagyszabású bemutatón tárta a nyilvánosság elé WEC-prototípusát a Ferrari. A patinás márka 50 év után tér vissza gyári istállóként a sportautózás csúcskategóriájába, hogy ismét harcba szálljon a Le Mans-i 24 órás megnyeréséért.

Kissé furcsa időpontban, a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzése alatt rántotta le a leplet a Ferrari arról az autóról, amellyel 50 év szünet után gyári istállóként visszatér a hosszú távú versenyzés csúcskategóriájába. A Ferrari 499P Imolában, a Ferrari Challenge évadzáróját is magában foglaló, minden év végén megrendezett nagyszabású eseményen, a Finali Mondialin került bemutatásra.

Aki a bemutató hosszabb verziójára kíváncsi, ITT megnézheti

A V6-os motorral szerelt Le Mans Hypercar a WEC-ben, azaz az FIA hosszú távú világbajnokságában fog versenyezni jövőre, beleértve a legendás Le Mans-i 24 órást is. A Ferrari a 499P festésével a 312PB előtt tiszteleg, ez volt a legutóbbi prototípus, amellyel a Ferrari gyári csapatként indult a WMC-ben, azaz a WEC elődjében 1972-ben és 1973-ban, előbbi évben meg is nyerve azt.

A két 499P közül az egyik a Ferrari AF Corse égisze alatt versenyez majd 2023-ban, és az 50-es rajtszámot fogja viselni, utalva a legutóbbi részvétel óta eltelt fél évszázadra. A másik autó 51-es rajtszámmal fog futni. Hogy kik lesznek a versenyzők, akik harcba szállhatnak majd a Ferrari legújabb prototípusának volánja mögött, egyelőre nem jelentették be, de Antonello Coletta, a Ferrari sportautó részlegének vezetője kijelentette, hogy házon belülről választanak majd.

Galéria a 499P-ről:

A kocsit természetesen már jó ideje tesztelik, de eddig csak álcafestésben pillanthattuk meg. Az alábbi videóban Monzában köröz:

FRISSÍTÉS

Azóta Imolában már az új festéssel is megtette az első köreit.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss