2024. május 03. 17:44

KezdőlapF1Előre elkönyvelhetjük Leclerc kiesését Mexikóban?

Előre elkönyvelhetjük Leclerc kiesését Mexikóban?

-

Nem volt egyszerű a Ferrari időmérő edzése a Mexikói Nagydíjon, de a versenyük még nehezebb lehet.

Az Autosport beszámolója szerint a Ferrari riválisai úgy vélik, hogy a maranellóiak a megbízhatósági problémáktól tartva lejjebb tekerték az erőforrásukat, amely kevésbé bírja a nagy tengerszint feletti magasság miatt ritkább mexikói levegőt. Mindez azonban csak részbe magyarázza, hogy miért volt Charles Leclerc lemaradása közel 8, Carlos Sainzé pedig közel 6 tized a pole pozíciót megszerző Max Verstappen mögött.

Verstappent megkergette a Mercedes, de a végén simán nyerte az időmérőt a holland

„Volt valami furcsa a motorral. Elég sok időt veszítettem az egyenesekben a Q3-ban a harmadik szabadedzéshez képest, és nem a Red Bullhoz vagy a Mercedeshez képest, mert velük szemben már péntek óta veszítünk és ezt tudtuk is. De volt valami furcsa, és a motor sem reagált nagy sebességnél jól a gázpedálra. Nagyon remélem, hogy meg tudjuk oldani ezt a versenyig, mert különben hihetetlenül nehéz lesz következetes versenyt futnunk.”

A hetedik helyről induló Leclerc-t a második szabadedzésen elszenvedett balesete és az abban megsérült váltója is hátráltatta a hétvégén, valamint a csapat DRS-problémára is gyanakodott az utolsó Q3-as körében, de az adatokban végül nem találtak erre utaló jeleket.

A motorgondok azonban így is nagyon megnehezítették a monacói pilóta dolgát. „Nagyon nehéz bármit is mondani az autó egyensúlyáról, mert nagyon következetlen volt a gyors kanyarokban, és a motor nem csinálta azt, amit akartam, ezért mindig meglepett, amikor kitört az autó hátulja. Az egyensúly elég jónak érződött, amikor a motor reagált arra, amit kérte tőle, de nagyon következetlen volt” – magyarázta Leclerc, hozzátéve, hogy a kerékvetőkön és a huplikon is furcsán viselkedett az autó.

Az ötödik rajtkockát megszerző Carlos Sainz optimistább volt, és szerinte a versenyen jobbak lehetnek, Leclerc azonban nem osztotta ezt a nézetet. „Ha ugyanezek a problémák fognak hátráltatni, akkor a verseny egy rémálom lesz. Remélem, hogy meg tudjuk oldani” – bizakodott.

A magassággal kapcsolatos visszaesésről még annyit mondott, hogy a Red Bull és a Mercedes jobban bírja a ritka levegőt, miközben ők több teljesítményt veszítenek, de az ő problémája ennél specifikusabb volt. Mindenesetre a Ferrari nem lehet nyugodt egyik versenyzője miatt sem, hiszen Carlos Sainz alatt az Osztrák Nagydíjon elfüstölt a motor, aminek szintén köze lehetett a nagyobb tengerszint feletti magassághoz.

Forrás:Autosport

Friss