2024. április 24. 01:09

KezdőlapF1Verstappen megsértődött, bojkottálja az összes nagy-britanniai F1-rajongót

Verstappen megsértődött, bojkottálja az összes nagy-britanniai F1-rajongót

-

Sajtóhír szerint Max Verstappen nem hajlandó nyilatkozni a Sky Sportsnak.

A RacingNews365.com értesülései szerint Max Verstappen nem hajlandó nyilatkozni a Sky Sports-nak, illetve annak olasz és német testvércsatornájának a Mexikói Nagydíj hétvégéje alatt. Mindezt állítólag azért, mert Ted Kravitz, a brit Sky ismert riportere a múlt hétvégi USA Nagydíj után tartott szokásos paddock-sétája során filmes forgatókönyvhöz hasonlította Lewis Hamilton és Verstappen austini párharcát, kiemelte, hogy a hétszeres világbajnok – akit elsőre nyolcszoros világbajnoknak nevezett – mennyivel rosszabb autóban ül, majd visszautalt a tavalyi abu-dzabi szezonzáróra, amelyen „meglopták” Hamiltont.

„Hamilton egész évben nem nyert versenyt, aztán végre eljön egy olyan pályára, amelyen megszerezheti idei első győzelmét, ugyanazzal a fickóval csatázik, aki megnyerte azt a versenyt, amelyen meglopták őt tavaly, és végül sikerül előtte végeznie. Micsoda forgatókönyv és sztori lett volna ez, de végül nem így alakult, mert a fickó, aki legyőzte, miután meglopták, valójában megelőzte, mert gyorsabb az autója a mérnöki megoldások és tervezés miatt, és javarészt, mert Adrian Newey annál a csapatnál van” – vezette le a Sky Sports riportere.

Kravitznak ráadásul nem ez volt az egyetlen beszólása az austini hétvégén. „Verstappen itt van az austini paddockban, és úgy tűnik, nagyon örül magának. Nem tűnik olyan versenyzőnek, mint aki nem képes normális módon megnyerni egy bajnoki címet” – utalt arra, hogy Verstappen az idén is furcsa körülmények között lett bajnok.

Azzal, hogy a holland pilóta sem a brit, sem a német, sem az olasz Sky-nak nem nyilatkozik, több millió F1-es drukkernek fordít hátat. A brit Sky ráadásul a teljes Egyesült Királyság és Írország területén exkluzív jogokkal rendelkezik az F1 közvetítésére, így az ottani nézők csak ezen a csatornán tudják élőben, teljes terjedelemben követni az F1-es hétvégéket, így a Mexikói Nagydíjat is.

Verstappen kissé lesajnáló kijelentést tett Hamiltonról

Friss