2024. április 25. 14:16

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EA Mercedes világbajnoka csak üvölteni tudott, amikor beült egy profi raliversenyző mellé...

A Mercedes világbajnoka csak üvölteni tudott, amikor beült egy profi raliversenyző mellé (videó)

-

A saját csapata autóját az idén nyáron kipróbáló, majd versenyzője, az Extreme E 2021-es bajnoka mellé beülő Nico Rosberg példája is bizonyítja, hogy ami elsőre gyorsnak tűnik, az nem feltétlenül az.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a terepralizásban az Extreme E, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy olyan csapatok versenyeznek a bajnokságban, mint a McLaren, a Chip Ganassi Racing, vagy a 2016-os Forma-1-es világbajnok Nico Rosberg, illetve a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton istállója, olyan legendákat találunk a mezőnyben, mint Sébastien Loeb, Carlos Sainz, Jutta Kleinschmidt vagy Nasser Al-Attiyah.

Persze, sokan a mai napig is csak legyintenek a versenyzők által hajtott, teljesen elektromos, ODYSSEY 21 névre hallgató SUV-okra, ám az 550 lóerős szörnyetegek nem akármilyen tempóra képesek. Hogy milyenre, azt leginkább a Rosberg X Racing tulajdonosa, Nico Rosberg tudta jól szemléltetni, amikor az idén nyáron elvitte egy körre a csapat autóját a Nürburgring mellett található tereprali-pályán.

Rosberg szerint Vettelnek az Extreme E-ben kellene folytatnia 

A Mercedes Forma-1-es világbajnoka először vezetett raliautót, de azért nyeretlen kezdőnek távolról sem nevezhető, így aztán ránézésre rendesen meg is hajtotta a szörnyeteget. „Mennyire klassz már ez, ez őrület, ez teljes őrület! Mennyire klassz már, istenem!” – lelkendezett még az autóban ülve a menet után, majd kiszállva ódákat zengett a terepjáróról.

„Ez őrület, el sem hiszem! Fogalmam sem volt róla, hogy mire számítsak, de ez egy tank, bármin átmegy, mindegy mi az, csak padlóig nyomod a gázt, és az autó megbirkózik vele. A pálya felső részén van néhány óriási bukkanó, de nem számít, csak átrepültem rajtuk. Nagyon klassz volt és nagyon élveztem. Teljesen lefáradtam, mert egyfolytában kormányozni kell, a karjaimnak annyi, nem vagyok már ehhez hozzászokva. A szívem pedig csak kalapált, de minden rendben, jó móka volt” – mondta a 37 esztendős expilóta, akin azért érződött, hogy 2016 óta nem versenyez.

A nekünk, nézőknek pedig még ennél is jobb móka volt, hogy Rosberg ezután beült csapatának 2021-es bajnoka, a nem mellesleg négyszeres ralikrossz-világbajnok Johan Krisoffersson mellém, a svéd klasszis pedig megmutatta, hogy amiről a német addig azt hitte, hogy gyors, az valójában annyira azért nem az.

Ilyen az, amikor az F1-es pilótákat halálra rémíti egy raliversenyző (videó)

Az egy fordulóval a szezon vége előtt az idei pontversenyt is vezető Kristoffersson rendesen odalépett az autónak, Rosberg arcán pedig rögtön látszott, hogy nem erre számított. Külön vicces volt, ahogy a majrévasba kapaszkodó F1-es világbajnok elkezdett könyörögni versenyzőjének, hogy lassítson, amikor az 180 fokos fordulatot bemutatva elindult a pályán visszafelé, egyenesen bele az általa az imént létrehozott porfelhőbe.

Kristofferrsson végül azzal fejelte meg a mutatványt, hogy elindult egy óriási ugrató felé, és úgy csinált, mintha hatalmasat akarna repülni, amitől Rosberg teljesen kikészült, majd az autóból kiszállva közölte, hogy a svédhez képest ő egy másik sportágat űzött.

„Ez annyira másik szint, hogy az őrület! Olyan messze voltam ettől, hogy azt el sem tudom mondani. Fogalmam sem volt róla, hogy az átkozott autó ennyire tapad. Ez őrület! Egy másodpercig azt hittem, hogy ez megvan, már profi vagyok” – mondta Rosberg, majd a kezével gesztikulálva jelezte, hogy szó sincs ilyesmiről.

A teljes videó alább nézhető meg:

Friss