2024. március 28. 14:22

KezdőlapF1Komoly bajba kerülhet az elnök halálát kívánó háromszoros világbajnok

Komoly bajba kerülhet az elnök halálát kívánó háromszoros világbajnok

-

Vizsgálatot indított a brazil ügyészség, miután Nelson Piquet egy nyilvános videóban uszított az újonnan megválasztott brazil elnök ellen. A háromszoros F1-es világbajnok tette a helyi törvények szerint akár féléves fogvatartást is érhet.

Nelson Piquet ismét botrányba keveredett egy nagyon erősre sikeredett megszólalásának köszönhetően. A brazil expilóta ezúttal nem valamelyik korábbi vagy jelenlegi versenyzőbe szállt bele, hanem Luiz Inácio Lula da Silváról, a vasárnapi elnökválasztást megnyerő politikusról tett minimum megkérdőjelezhető kijelentéseket egy nyilvános videóban.

Vállalhatatlan kijelentés: ennél aligha süllyedhetne mélyebbre a háromszoros F1-es világbajnok

A köztudottan Jair Bolsonarót támogató Piquet előbb szemétládának nevezte a jelenlegi elnök ellenfelét, majd kijelentette, hogy a temetőben lenne a helye. Mindez a Forma-1-es közvéleményben is óriási felháborodást keltett, ám úgy tűnik, nem ez a legsúlyosabb következménye a 23-szoros futamgyőztes mondatainak.

Az AP hírügynökség ugyanis arról számolt be, hogy a brazil ügyészség nyomozást indított az ügyben. A szövetségi ügyészség közleménye szerint Piquet-t erőszakra való felbujtással, valamint a hadsereg és más hatalmi ágak közötti ellentétek szításával vádolják, miután korábban arról is beszélt, hogy a fegyveres erőknek meg kellene akadályozniuk Lula hatalomba kerülését.

„Nelson Piquet egy közismert személy, és emiatt tudnia kellene, hogy kijelentései több százezer emberhez juthatnak el” – olvasható az ügyészség közleményében. Az eljárást egyébként a videót készítő személy ellen is megindították.

Mindkettejüknek vallomást kell tenniük a brazil szövetségi rendőrségnél, de ennek a konkrét időpontjáról egyelőre nincs információ. Ami Piquet reakcióját illeti, a 70 éves expilóta egyelőre nem kommentálta, hogy eljárást indítottak ellene.

A brazíliai törvények szerint egyébként ilyen bűncselekmény esetén háromtól hat hónapig terjedő fogvatartás vagy pénzbírság a kiszabható büntetés. Persze hozzá kell tenni, Piquet esetében előbbi nem tűnik túlságosan valószínűnek, de papíron lehetséges.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:AP

Friss