2024. március 28. 09:44

KezdőlapF1Bernie Ecclestone fájdalmas tanácsot adott Schumachernek

Bernie Ecclestone fájdalmas tanácsot adott Schumachernek

-

Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher el fogja veszíteni ülését a Haasnál. Az F1 egykori vezére ennek kapcsán úgy véli, a német pilótának el kellene felejtenie a legmagasabb kategóriát, és más sorozatokban kéne sikerekre törnie.

20-ból 18 és fél (Logan Sargeantnek megfelelő eredményt kell elérnie az abu-dzabi F2-es zárófordulón, hogy ő vezethesse az egyik Williamst) ülés elkelt már a Forma-1 jövő évi mezőnyében, egyedül a Haasnál maradtak komoly kérdések. Mick Schumacheren hatalmas a nyomás, hiszen teljesítenie kell, hogy 2023-ban is övé legyen a volán, már amennyiben erre még van esélye.

A Haas végre kimondta: ezt kell tennie Schumachernek, különben repülni fog

A hírek szerint rajta kívül Nico Hülkenberg pályázik komoly eséllyel arra, hogy jövőre ő legyen Kevin Magnussen csapattársa. Bernie Ecclestone szerint az idősebbik német versenyző lesz a befutó, és ennek kapcsán egy sokak számára igazán fájdalmas tippet is adott a 23 éves pilótának.

„Nem hiszem, hogy ott lesz a rajtrácson – nyilatkozta a német RTL-nek. – Az emberek számára csalódást keltő volt a teljesítménye, persze nem tudjuk, hogy ez miatta vagy a csapat miatt történt. Nehéz olyasvalakit találni, aki betenné egy győztes csapatba, mert jelenleg nem ilyennél van. Talán el kellene felejtenie az F1-et, és más sorozatokra kéne koncentrálnia a motorsporton belül.”

Az F1 egykori vezérigazgatója azt is kifejtette, hogy miért gondolja ezt. Szerinte az, ami az utánpótlás-kategóriákban még nagyrészt áldás volt, mostanra inkább átokká vált: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia nem tud megbirkózni a családneve jelentette óriási nyomással.

„Számára a neve a legnagyobb teher, de megpróbál megfelelni, amennyire csak tud, és ez az, ami miatt rendre bajba kerül – vélekedett a brit üzletember. – Ezért felejtse el [az F1-et], és menjen el más kategóriába győzelmet aratni.”

Ecclestone a menedzsment szerepére is kitért. A 92 éves üzletember szerint Schumachernek olyan emberekre van szüksége, akik a nehéz pillanatokban támogatják őt. Ellenpéldaként pedig Max Verstappent hozta fel.

„Rendkívül közel kell kerülni a pilótához – jelentette ki. – Vele kell utazni, és amikor rosszkedvű, beszélgetni kell vele, hogy megnyíljanak. Így aztán egy hiba után odamennek az emberhez és elismerik azt neki. Szerintem ilyen személyre van szüksége. Van, akinek ez nem kell: ha Verstappent úgy dobnák a tengerbe, hogy nem tud úszni, akkor [is] túlélné.”

Ha Ecclestone jóslata valósággá válik, akkor a 23 esztendős Schumacher a nála 11 és fél évvel idősebb Hülkenberggel szemben fogja elveszíteni az F1-es ülését. Mindez megrökönyödést kelt a közvélemény egy részében, de a sportág korábbi vezére nem gondolja, hogy a két versenyző sorsa ezen múlna.

Mindenkit átvert a Haas? – jön a csattanó az átigazolási piacon?

„Ez nem az életkorról, hanem a mentális állapotról szól – magyarázta. – Nézze meg Juan Manuel Fangiót, aki olyan korban kezdett el versenyezni, amikor mindenki más már régen abbahagyta volna.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:RTL.de

Friss