2024. április 20. 05:03

KezdőlapF1A Ferrari rögtön büntetést kapott, a McLaren pilótája rendbe jött a kezdésre

A Ferrari rögtön büntetést kapott, a McLaren pilótája rendbe jött a kezdésre

-

Sergio Pérez volt a leggyorsabb a Brazil Nagydíj első szabadedzésén. A mexikói pilóta mindössze 4 ezreddel előzte meg Charles Leclerc-t és 8 ezreddel a harmadik helyen végző csapattársát, elképesztően szorosan alakult tehát az eleje. 

Az első és egyetlen pénteki szabadedzéssel vette kezdetét a Brazil Nagydíj hétvégéje, amelyen az idén harmadik, egyben utolsó alkalommal rendeznek sprintet, így a megszokottakkal ellentétben pénteken, az első szabadedzés után már a szombati sprint rajtsorrendjét eldöntő időmérő jön.

Mivel az időmérő kezdetével életbe lépnek a parc fermé-szabályok, a csapatoknak mindössze egy óra állt a rendelkezésére, hogy mind egy körre, mind a versenyre megfelelő beállításokat találjanak. Mindez a szokottnál változatosabb programokat eredményezett, ezért a sorrendből az általánosnál is kevesebb következtetést érdemes levonni.

Az élen záró Sergio Pérez például jóval korábban futotta meg 1:11.853-as lágy gumis gyorskörét, mint azt az utolsó pillanatban teljesítő Charles Leclerc, és utána még jó néhány kört tett meg, ellentétben az 1:11.857-et elérő monacóinál.

Az 1:11.861-gyel harmadik helyre besoroló Max Verstappen az egész edzés során arra panaszkodott, hogy a legtöbb kanyarban nem fordul rendesen a Red Bullja, így az ő oldalán lesz munka bőven az időmérőig.

Ahogy volt a Ferrarinál Carlos Sainz-al, ugyanis motort cseréltek a spanyolnál, aki így 5 helyes hátrasorolást kapott, csakhogy nem az időmérőn, hanem majd a sprinten elért helyezéséhez képest büntetik meg, azaz a vasárnapi futam rajtrácsán fog a szombati eredményéhez képest hátrébbról indulni.

A Ferrarik és Red Bullok kettősét a két Mercedes követte Hamilton–Russell sorrendben, és bár rövid a kör, a 2 tizedes lemaradásuk így sem sok. Az első tízbe Sebastian Vettel, Mick Schumacher, Valtteri Bottas és Pierre Gasly fért még be, miközben a csütörtöki sajtónapot gyomorrontás miatt kihagyó Lando Norris felépült a hétvége kezdetére, azaz nem kellett a jövőre már az Alpha Taurinál versenyző Nyck de Vriest autóba ültetnie a McLarennek.

A Brazil Nagydíj első szabadedzésének végeredménye


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss