2024. március 28. 19:23

KezdőlapF1Hamilton megtapsolta Verstappent

Hamilton megtapsolta Verstappent

-

A Brazil Nagydíj előtt nem várt helyről kapott dicséretet a Mexikóba idei 14. győzelmért szerző, ezzel az egy szezonban elért sikerek számában egyedüli csúcstartóvá váló Max Verstappen.

„Nem mondanám, hogy volt időm minden aspektusból tanulmányozni, hogy Max mit tett az idén, de szerintem elképesztő munkát végzett. Mindent megtett, amit meg kellett tennie. A csapata elképesztő autót bocsátott a rendelkezésére, ő pedig nagyjából minden hétvégén szállította a jó teljesítményt” – nyilatkozta Lewis Hamilton a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtónapján arról a Max Verstappenről, akivel tavaly ilyenkor még élet-halál harcot vívott a világbajnoki címért.

„Büszke lehet a munkára, amit elvégzett, én is tudom, milyen érzés ilyen helyzetben lenni. A következő két futamon is lesz esélye nyerni, úgyhogy még tovább növelheti ezt a rekordot, ha mi vagy a Ferrari nem tudjuk őt megállítani” – utalt arra a hétszeres világbajnok, hogy Verstappen akár 16 győzelemmel is zárhatja az évet, ami már hárommal több lenne, mint az eddigi csúcstartó Michael Schumacher és Sebastian Vettel 13 sikere.

Verstappen és Hamilton is elhallgattatná a gyűlölködő szurkolókat

Ami a Mercedes esélyeit illeti Verstappen megállítására, Hamilton nem annyira bizakodó, mint amilyen a Mexikói Nagydíj előtt volt.

„Őszintén szólva, minden alkalommal, amikor megérkezünk egy pályára, meglepődünk azon, hogy menyire nagy, vagy éppen mennyire kicsi a lemaradásunk. Nem tudom, hogy az autónk lenyűgöző lesz-e itt, hogy olyan közel leszünk-e, mint a legutóbbi versenyen… Nem hiszem, hogy igen, de remélem, hogy meglepődünk, és nem ez lesz a helyzet.”

„Nagyjából tudjuk, hogy az autónk hol fog működni, és mely kanyarokban nem, ezért arra számítok, hogy nem ez lesz a legjobb pályánk. De ott az időjárás és mindenféle külső tényező, ami szerepet játszhat. Az utolsó két verseny közül ez a nagyobb lehetőségünk, vagy ahol szerintem közelebb leszünk. A szezonzáró Abu-Dzabiban a hosszú egyenesekkel kemény lesz.”

Hogy a Mercedes vagy a Ferrari egy körön fel tudja-e venni a versenyt a Red Bullokkal, az már pénteken este 8 órától kiderül, hiszen sprinthétvégéről lévén szó, már a ma megrendezik az időmérő edzést.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss