2024. április 20. 13:33

KezdőlapF1Teljes káosz: egy videó, ami másfél percben összefoglalja a Ferrari idei évét

Teljes káosz: egy videó, ami másfél percben összefoglalja a Ferrari idei évét

-

Ha valaki egy percet sem látott az idei szezonból, de kíváncsi arra, hogy mi jellemezte a Ferrari 2022-es szezonját, elég megnéznie, amit a maranellóiak a Brazil Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában produkáltak.

Noha a Ferrari a Brazil Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszában követte el az igazán nagy baklövést, a Q1-ben is hajmeresztő dolgokat produkáltak. Amikor ugyanis kezdett felszáradni a pálya, és a versenyzők elkezdtek slick gumira váltani, hatalmas fejetlenség alakult ki a Scuderiánál.

Hat perccel a vége előtt az intermediate gumikon kint levő Leclerc mérnöke közölte a pilótájával, hogy továbbra is az az a gyorsabb gumi (Gasly, Ricciardo és a két Williams váltott még csak ekkor, de csak a francia tett már meg gyorskört), mire a monacói válaszolt, hogy az eső is esik, mérnöke azonban rögtön ezután közölte vele, hogy jöjjön ki a bokszba új interekért.

Miközben hajtott be a bokszutcába, Leclerc-nek mérnöke megerősítette, hogy három mért körre lesz még ideje, majd a pilóta visszakérdezett, hogy érkezik-e újabb eső. Mérnöke szólt, hogy „rögtön jövök”, majd amikor már az autó beállt a szerelőkhöz, elkezdődött a kapkodás.

A szerelők feltették az új intereket, miközben Xavier Marcos Padros izgatott hangon megszólalt, hogy új lágy gumira váltunk, és ezt többször is elismételte. „Szemerkél az eső” – szólt közbe Leclerc, miközben feltették neki az új gumikat, csakhogy azok nem voltak újak. „Srácok, ezek használt gumik” – közölte, miközben a szerelők letették az autóját, és várták, hogy hajtson ki a bokszutcából.

És itt valószínűleg bekövetkezett a teljes leolvadás. A rádióban csönd, Leclerc áll, a szerelők néznek.

„Gyerünk, mit csináljak?” – kérdezte ingerülten, de válasz nem érkezett. Eközben a szerelők lekapták a használt lágy gumikat, és az F1-75-ös most kerekek nélkül vesztegelt. Innentől számítva közel 40 másodperc telt el, mire egyesével megtalálták az összes kereket (a jobb elsőt Leclerc feje fölött adták át a túloldalra…), és a monacói mehetett tovább. Közel másfél perccel azután, hogy megérkezett…

A kiesést végül megúszták, de Leclerc csak a 12. helyen jutott a Q2-be. És ekkor még nem is sejtette, hogy a Q3-ban mit fognak tenni vele.

A Q1-es káosz videón:

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss