2024. április 19. 20:35

KezdőlapF1Újabb váratlan eredmény: most egy Alpine zárt az élen Interlagosban

Újabb váratlan eredmény: most egy Alpine zárt az élen Interlagosban

-

Esteban Ocon végzett az élen a Brazil Nagydíj második szabadedzésén, megelőzve Sergio Pérezt és George Russellt. A magyar idő szerint este fél 9-kor rajtoló sprintet az élről kezdő Kevin Magnussen 9. lett.

A második szabadedzéssel folytatódott a Brazil Nagydíj programja azok után, hogy sprinthétvégéről lévén szó, már tegnap megrendezték az időmérő edzést. Mivel az autók ilyenkor is az időmérő kezdetétől fogva parc fermé-szabályok alá kerülnek, a csapatok csak nagyon minimális változtatásokat hajthatnak végre. Ez kissé okafogyottá teszi a második gyakorlást, amelyen így leginkább azt próbálják feltérképezni, hogy melyik gumi lesz a jó választás a sprintre, illetve a versenyre.

A szokásos forgatókönyv tehát – amely esetében az edzés végén érkeznek a lágy gumis, kevés üzemanyagos időmérő-szimulációs körök – itt nem érvényesül, hiszen az egykörös tempóra már nem kell gyúrni. Ezért érdemes fenntartásokkal kezelni Esteban Ocon használt lágy gumikon elért, végül az edzés leggyorsabbjának bizonyuló 1:14:604-es körét, amely több mint két másodperccel lassabb annál, amit a francia az időmérő harmadik szakaszában, szemerkélő esőben elért.

Ha már időjárás, az esőnek egyelőre nyoma sincs, a 60 perces tréninget napsütésben, 50 fok fölötti aszfalthőmérséklet mellett rendezték, ami remek terep volt a teszteléshez a várhatóan hasonló körülményeket hozó versenyre (a sprintre nagyobb az eső valószínűsége, de nem lenne meglepő, ha az is száraz körülmények között zajlana).

Az Ocon mögött a második helyen záró Pérez szintén használt lágyakon futotta a legjobb körét, akárcsak az ötödik időt autózó Max Verstappen. A másik Alpine-ban ülő Fernando Alonso sem ment rosszul, és a 4. helyre jött be Russell mögé, de rá is igaz az a megállapítás, mint a többiekre, hogy semmilyen következtetést nem lehet levonni az idejéből. Verstappen mögött Hamilton, Gasly, Schumacher, Magnussen és Norris volt az első tíz sorrendje.

Az edzés egyetlen komolyabb hibáját Nicholas Latifi követte el, amikor elfékezte a 12-es kanyart és kiszaladt a füves bukótérbe. A kanadai pilóta a 16. helyen zárt, és megelőzte a 20. időt autózó Logan Sargeantot, aki ezúttal az első helyett a második szabadedzésen ülhetett be a Williamsbe, hogy szerezzen egy extra superlicenc-pontot, és ne ezen múljon majd a jövő évi ülése a grove-iaknál. A magyar idő szerint este fél 9-kor kezdődő sprinten természetesen már ismét az amerikai pilóta jövő évi csapattársa, Alex Albon ül majd az autóban.

A Brazil Nagydíj második szabadedzésének végeredménye


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss