2024. március 29. 09:41

KezdőlapF1Pérez nagyon dühös Verstappenre, aki nem hajlandó elárulni, miért hányt fittyet a...

Pérez nagyon dühös Verstappenre, aki nem hajlandó elárulni, miért hányt fittyet a csapatutasításra

-

Komoly balhé robbant ki a Red Bullon belül a Brazil Nagydíj leintése után, amiért Max Verstappen a csapat kérése ellenére nem engedte el a pontverseny második helyére pályázó Sergio Pérezt.

Rendkívül sok minden történt a Brazil Nagydíjon Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközésétől kezdve George Russell első győzelmén át Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo balesetéig, de a csattanóra csak a leintés után került sor. Max Verstappen ugyanis a csapat kérése ellenére nem engedte vissza maga elé a pontverseny második helyéért küzdő Sergio Pérezt, miután a mexikói körökkel korábban elengedte, hogy a holland megpróbálhasson feljebb zárkózni.

Ám miután Verstappen nem tudta megelőzni Fernando Alonsót, vissza kellett volna engednie a 6. helyre Pérezt, de nem tette, majd amikor a levezető körben mérnöke megkérdezte tőle, hogy „Mi történt?”, a következővel válaszolt: „Már legutóbb elmondtam, úgyhogy ne kérdezd meg tőlem még egyszer! Világos? Elmondtam az indokaimat, és kitartok mellettük.”

Eközben a dühös Pérez szarkasztikusan közölte a csapattal, hogy „Köszönöm ezt, srácok!”, majd Verstappenre utalva kijelentette, hogy „Most megmutatta, ki ő valójában.” Később még hozzátette: „Nem értem a reakcióját, nekem köszönhetően van két bajnoki címe.”

Verstappen nem árulta el az indokokat

Mielőtt a kamerák elé álltak volna, Pérez és Verstappen is a Red Bull vendéglátóegysége felé vette az irányt, amelyben a Sky Sports kameráinak tanúsága szerint feszült párbeszéd zajlott Christian Horner, Verstappen, és a holland pilóta menedzsere, valamint mérnöke között.

Nem volt rózsás a hangulat

Azt azonban, hogy miről beszéltek, senki nem árulta el. „Megvannak az okaim. Szerintem jó, hogy végre leültünk, és beszéltünk róla, és most továbbléphetünk – nyilatkozta Verstappen. – Ha Abu-Dzabiban szüksége lesz a támogatásomra… Ez különben sem a világvége, amelyikük előrébb végez [Abu-Dzabiban, az lesz a második]. Ha szüksége lesz a segítségemre, ott leszek. Jó, hogy megbeszéltünk mindent, és tisztába tettük, hogy miért nem engedtem el.”

Pérez eközben úgy nyilatkozott, hogy „azt mondták, engedjem el, és vissza fogom kapni a pozíciót. Nem tudom, hogy mi volt a komplikáció nála.” Erre a Sky Sports riportere szembesítette azzal, hogy Verstappen a rádióban közölte, hogy megvolt az oka nem félreállni. Pérez erre azt mondta: „Fogalmam sincs, [hogy mire gondolt]. Talán őt kellene megkérdezni erről. Nincs nagyon mit mondanom. Mindazok után, amit tettem érte, ez kicsit csalódáskeltő, hogy őszinte legyek. Igazán meglep.”

Verstappennél később egy másik interjúban a Sky Sports riportere rákérdezett, hogy mi volt az oka annak, hogy nem állt félre, mire a holland közölte: „nem fogom elmondani.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss