2024. április 19. 14:03

KezdőlapF1Kiderült, amiről eddig mindenki mélyen hallgatott - ezért szegült ellen Verstappen

Kiderült, amiről eddig mindenki mélyen hallgatott – ezért szegült ellen Verstappen

-

Max Verstappen ellenszegülése a csapatutasításnak lavinát indított el a Brazil Nagydíj után, és igencsak érdekes dolgok derültek ki.

Holland sajtóértesülések szerint az idei Monacói Nagydíjon történtek állnak a Red Bull-istállón belül a Brazil Nagydíj végén kirobbant balhé hátterében. Max Verstappen a verseny végén a csapatutasítás ellenére nem engedte át a hatodik helyet a pontversenyben Charles Leclerc-rel vívó csapattársának, ami jókora felzúdulást váltott ki.

Pérez a levezető körben közölte, hogy Verstappen most megmutatta a valódi arcát, majd az interjúk során elmondta, hogy csalódott a hollandban, és úgy érzi, hogy az elmúlt két év során nyújtott segítségéért cserébe megérdemelt volna ennyit.

Pérez nagyon dühös Verstappenre, aki nem hajlandó elárulni, miért hányt fittyet a csapatutasításra

Verstappen azonban úgy látszik, nem felejt. Tom Coronel túraautó-versenyző a holland ViaPlay adásában ugyanis kijelentette, a kétszeres világbajnok az idei Monacói Nagydíjon történtek miatt rágott be. Talán még emlékeznek, hogy a hercegségben rendezett futam időmérő edzésén Pérez a falnak csapta a Red Bullját a Q3 végén, ezzel megakadályozva többek között Verstappent abban, hogy jobb időt autózzon.

Erik van Haren, a De Telegraaf Red Bull-lal és Verstappennel kapcsolatban igen jól értesültnek számító újságírója csatlakozott Coronelhez, és azt írta a Twitteren: „Amit Tom Coronel az imént mondott a ViaPlay-en, az helytálló. Pérez szándékosan törte össze az autóját a monacói időmérőn, később pedig elismerte ezt Helmut Markónak és Christian Hornernek. Max Verstappen pedig nem felejtette el ezt.”

Pérez monacói balesete:

Hogy nem csak légből kapott meséről van szó, alátámasztja, hogy a Sky Sportson Martin Brundle is azonnal felhozta az esetet, amint a közvetítésbe bejátszották Verstappen rádióüzenetét, azaz valószínűleg a színfalak mögött többen is tisztában lehettek a történtekkel – mármint azzal, hogy Verstappen dühös Pérezre, aki beismerte a szándékosságot –, csak eddig titokban tartották.

És ha mindez nem lenne elég, elég megnézni Verstappen reakcióját a Sky Sports riporterének azon kérdésére, hogy a Brazil Nagydíjon történteknek van-e bármi köze az idei monacói hétvégéhez. „Ezt döntsd el te, én nem fogok semmit mondani” – válaszolt a kétszeres világbajnok.

Verstappen megérti Pérez csalódottságát

A holland pilóta a futam után elmondta, hogy szerinte a Red Bull megértette az indítékait, miután az interjúk előtt leültek megbeszélni a történteket.

„Ezért mentem először beszélni a csapattal, mielőtt ide jöttem [az interjúzónába]. Mindent kitettünk az asztalra a miértekről, és elmondtam az indítékaimat. Nem fogom elmondani, hogy miért [nem engedtem el Pérezt], de szerintem megértették. És már korábban is elmagyaráztam nekik, úgyhogy nem volt újdonság a számukra. Fontosabb, hogy végre csapatként mindannyian leültünk, és mindent kitettünk az asztalra. Fontos, hogy továbblépünk, elmegyünk Abu-Dzabiba, ahol természetesen nyerni akarunk majd, és ha lesz esélyem segíteni Checónak, akkor segíteni fogok. De ezért volt fontos, hogy most megtartottuk ezt a megbeszélést.”

Max Verstappen, Red Bull, Brazil Nagydíj
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ami Pérez csalódottságát illeti, Verstappen megérti csapattársát, ugyanakkor elmondta: „Azt is meg kell érteniük, hogy miért csináltam ezt, és elmondtam az okokat.”

Amikor a riporter visszakérdezett, hogy a csapat elfogadta-e ezeket az indokokat, Verstappen így felelt: „azt gondolom, hogy igen, mert nem vagyunk már gyerekek.”

A Péreztől a levezető körön bocsánatot kérő Christian Horner eközben a Sky kamerája előtt igyekezett úgy tenni, mintha semmi probléma nem lenne.

„Megbeszéltük a dolgokat egymás között. Nyilván a versenyzők is beszéltek, és nagyon világosak voltak. Checónak most ugyanannyi pontja van, mint Charles-nak, a Ferrari nem cserélte meg az autóit, és most úgy megyünk Abu-Dzabiba, hogy csapatként a legjobbat fogjuk nyújtani Checóért, hogy elérjük a második helyet, és Max teljes mértékben támogatni fogja ezt.”

„Nem fogok belemenni abba, hogy mit beszéltünk meg zárt ajtók mögött. A versenyzők megbeszélték a dolgot, kezet fogtak, és most már teljes mértékben a következő futamra koncentrálunk” – ecsetelte.

Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull, Szingapúri Nagydíj
Vajon ezután is megmarad a korábbi jó kapcsolat? Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Amikor feltették neki a kérdést, hogy Verstappen úgy gondolja-e, hogy a csapat felett áll, határozott nemmel felelt.

„Nem. Csapatként dolgozunk és csapatként versenyzünk. A célunk és a prioritásunk az, hogy Checo a második helyen végezzen a bajnokságban, mert ez olyasmi, amit korábban soha nem értünk el. Max is elkötelezett amellett, hogy a legjobb hétvégét rakja össze Abu-Dzabiban, hogy elérjük ezt. Egyenes küzdelem lesz Checo és Charles között, és ha Max bármilyen módon segíthet, meg fogja tenni.”

„Megbeszéltük zárt ajtók mögött, és szélesebb körben is meg fogjuk az eligazításon később. A megbeszélés nagyobb részét viszont az fogja képezni, hogy miért nem volt meg a tempónk ma és ezen a hétvégén. A fontos, hogy nyíltan rendeztük ezt, most pedig továbblépünk.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Sky Sports

Friss