2024. április 20. 08:03

KezdőlapF1Alonso váratlan és megható gesztust gyakorolt a visszavonuló Vettel felé

Alonso váratlan és megható gesztust gyakorolt a visszavonuló Vettel felé

-

Fernando Alonso meglepő, ám annál szebb gesztust tett a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon a Forma-1-től búcsúzó Sebastian Vettel felé. A kétszeres világbajnok a hétvégén a négyszeres világbajnoknak „álcázva” versenyez.

Fernando Alonso Sebastian Vettel ikonikussá vált sisakfestését fogja viselni az idei szezon utolsó futamán, így tisztelegve a 299. nagydíja után visszavonuló négyszeres világbajnok előtt. „Köszönöm, Seb. Még egyszer utoljára osztozom a pályán veled. Érzelmes és szomorú lesz egyszerre, de minden jót kívánok neked a következő fejezethet” – írta Alonso az új sisakfestést felfedő Instagram-posztban.

Mindez azért lehet némileg váratlan a Vettellel 2010-ben és 2012-ben is a világbajnoki címért harcoló Alonsótól, mert bár mindketten nagyon tisztelik a másikat, soha nem voltak kifejezetten baráti viszonyban, amit a német pilóta nemrég a Beyond the Grid podcastban is megerősített.

„Csodálom őt ellenfélként. Valószínűleg ő volt a legkeményebb, különösen az első néhány évben. Annyira szoros csatákat vívtunk a bajnokság végén 2010-ben, és különösen 2012-ben. Utóbbi az egyik kedvenc emlékem. Csupán a feszültség a Brazil Nagydíj előtt azon a reggelen, a felvezetés… Számomra legalábbis, az ott levő emberek valószínűleg nyugodtabbak voltak. De nekem nagyon intenzív volt és szerintem mindketten nagyon idegesek voltunk. Nagyon nagyra tartom Fernandót versenyzőként. Annyira tehetséges, elképesztően elszánt, remek versenyösztönei vannak, és ezekből semmit sem veszített. Látjuk, hogy imád versenyezni és nagyon szenvedélyes.”

Apja soha nem látott fotókat mutatott Sebastian Vettelről

„Emberként ugyanakkor nem igazán ismerem. Nem mondanám, hogy nem jövünk ki, szerintem tiszteljük egymást, de soha nem ismertük meg egymást, töltöttünk el együtt időt, vagy beszélgettünk sokat a versenyzésen kívül. Talán nem volt meg az olyan pillanatunk, ami megvolt Lewis-zal, ami összehozott minket (Vettel a 2017-es bakui ütközés után került szoros barátságba Hamiltonnal, miután bocsánatot kért tőle azért, hogy szándékosan nekiment), de nagyszerű versenyző, az egyik legkeményebb, akivel dolgom volt, mert mindig ott van, soha nem vesz vissza, és közben nagyon tiszteli is a másikat a kerék a kerék elleni csaták során, amiket nagyon élveztem. De mint mondtam, valószínűleg nem a legjobb a kapcsolatom vele, mert egyszerűen nem ismerjük egymást olyan jól.”

„Talán túlságosan különbözőek vagyunk és más az érdeklődésünk. Persze, ott van a versenyzés, mint közös szenvedély, ami mindkettőnket izgalomba hoz, de az évek során soha nem ismertük meg igazán egymást. Valószínűleg olyan ez, mint az iskolában, vagy a munkában. Van egy kollégád, akit tisztelsz, de nem igazán ismered és nincs meg a kémia. Nagyon jól kijövök Lewis-zal és vannak olyan dolgok, amik mindkettőnket érdekelnek, vagy hírek, amiket megosztunk egymással. Talán Fernandóval is lennének ilyen dolgok, de soha nem volt meg a kémia ahhoz, hogy elmélyedjünk ebben. Annak ellenére, hogy ugyanaz a nagy szenvedélyünk, valószínűleg nagyon különböző emberek vagyunk” – mondta Vettel, aki azt is elárulta, hogy jövőre a helyét az Aston Martinnál átvevő kétszeres világbajnok nem érdeklődött a jövőbeli csapatával kapcsolatban, és nem is hiszi, hogy ezután megteszi, majd leszögezte: „Ha kérdése van, boldogan válaszolok.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss