2024. április 20. 16:03

KezdőlapF1Schumacher először szólalt meg a kirúgása után

Schumacher először szólalt meg a kirúgása után

-

Mick Schumacher a közösségi médiában reagált arra, hogy a Haas nem hosszabbít vele szerződést, így a hétvégi Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye a csapattal.

Az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapjának reggelén érkezett az egy ideje már biztosra vehető hír: a Haas nem hosszabbítja meg Mick Schumacher idei szezon végén lejáró szerződését, és Nico Hülkenberget ülteti a helyére.

Hivatalos: Schumachert elküldi a Haas az év végén

„Szeretném megköszönni Mick Schumacher elmúlt néhány évben tett hozzájárulását. Közismertek voltak Mick eredményei a junior kategóriákban, és a Haasnál töltött ideje alatt folytatta a fejlődést pilótaként, ami első pontjait begyűjtve az idei szezon korábbi részében sikerekhez vezetett. Noha úgy döntöttünk, hogy a jövőben külön utakon folytatjuk, az egész csapat minden jót kíván Micknek a karrierje következő lépéseihez és azután is” – köszönte meg Schumacher elmúlt két évét Günther Steiner csapatfőnök.

A 23 esztendős pilóta a közösségi médiában kitett közleményben reagált a hírre, és leszögezte, véleménye szerint helye van a mezőnyben, és mindent meg fog tenni azért, hogy előbb-utóbb ismét a Forma-1-ben versenyezzen.

„Ez lesz az utolsó versenyem a Haas F1 Team-el. Nem titkolom, hogy nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, hogy nem újítják meg a szerződésem. Ennek ellenére szeretném megköszönni a Haas F1-nek és a Ferrarinak, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Az együtt töltött évek segítettek érettebbé válni mind technikai, mind személyes értelemben. És különösen akkor eszméltem rá, hogy mennyire imádom ezt a sportágat, amikor nehezebbé váltak a dolgok.”

„Olykor rögös volt az út, de fokozatosan fejlődtem, sokat tanultam, és biztosan tudom, hogy megérdemlek egy helyet a Forma-1-ben. Ez az ügy egyáltalán nincs lezárva, a visszaesések pedig csak erősebbé tesznek. Ég bennem a tűz a Forma-1 iránt, és keményen fogok küzdeni azért, hogy visszatérjek a rajtrácsra.”

Schumachernek a Williamsnél van már csak minimális esélye arra, hogy jövőre a rajtrácson legyen, de ehhez az kellene, hogy Logan Sargeant a hétvégi Forma-2-es szezonzárón ne szerezze meg a Forma-1-es szerepléséhez szükséges superlicenc-pontokat. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a német pilóta jövőre a Mercedes tartalékja lesz.

A Haas teszetosza viselkedése miatt nem maradt helye Schumachernek az F1-ben?

Hülkenberg 35 évesen tér vissza

„Természetesen nagyon örülök, hogy Nico Hülkenberget köszönthetem, aki ismét teljes állásban tér vissza a Forma-1-be. Világosan látszik, hogy közel 200 F1-es rajttal mekkora tapasztalatot és a tudásbázist hoz a csapathoz Nico, aki remek az időmérőkön, és szolid és megbízható teljesítményt nyújt a versenyeken. Ezek olyan tulajdonságok, amelyeket Kevin Magnussen tapasztalatával párosítva hiteles és jól bejáratott versenyzői párost kapunk, amelyről úgy hisszük, segíteni fog nekünk előrébb kerülni a rajtrácson” – nyilatkozta Steiner az állandó üléssel legutóbb 2019-ben, a Renault-nál rendelkező, azóta tartalékként összesen négy futamon rajthoz álló Hülkenbergről.

„Nyilvánvalóan ez a cél, és ez az ambíció idézte elő Nico F1-es visszatérését. Osztozik a jövőképünkben és a csapat többi részével kulcsszerepet vállalhat abban, hogy építkezzen az idén azáltal lefektetett alapokra, hogy visszatértünk a pontokért zajló csatába” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Úgy érzem, mintha soha nem is hagytam volna el igazán a Forma-1-et. Izgatott vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy ismét azt csináljam, amit a legjobban szeretek. Köszönettel tartozom Gene Haasnak és Günther Steinernek a bizalmukért. Sok munka vár ránk, hogy képesek legyünk versenyezni a többi csapattal a középmezőnyben, és már alig várom, hogy ismét csatlakozzam a harchoz” – tekintett előre Hülkenberg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss