2024. április 27. 02:23

KezdőlapF1Teljes a káosz a Red Bullnál Ricciardo visszatérésével kapcsolatban

Teljes a káosz a Red Bullnál Ricciardo visszatérésével kapcsolatban

-

Kisebb zűrzavar támadt a Red Bullon belül azzal kapcsolatban, hogy 2023-tól visszatér-e hozzájuk Daniel Ricciardo.

Miként az Abu-dzabi Nagydíj pénteki napján mi is megírtuk, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a német Sky-nak megerősítette, hogy a McLarentől az év végén távozó Daniel Ricciardo visszatér egykori csapatához, és jövőre a Red Bull harmadik számú pilótája lesz. Nos, nem sokkal később a 79 esztendős osztrák visszavonta a kijelentést, és közölte, hogy csak rosszul fordították németről angolra a szavait.

„Azt mondtam, hogy ha leigazoljuk harmadik pilótának. A »ha« elveszett a fordításban – magyarázta a Motorsport Magazine-nak. – Egyezetünk vele, de még semmi nem írtunk alá.”

Hivatalos: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont már nem Marko nyelvbotlásának tudta be az esetet, hanem kijelentette, hogy kollégája kicsit korábban bejelentette Ricciardo szerződtetését, mint kellett volna, majd megerősítette, hogy még valóban nincs aláírva a kontraktus. Szavaiból viszont világossá vált, hogy nem rajtuk fog múlni, hogy alá legyen.

„Nos, még semmit nem írtunk alá, de Helmut a nagy lelkesedésével bejelentette. Úgyhogy, azt hiszem, ez azt jelenti, hogy Daniel csatlakozni fog hozzánk jövőre, hacsak nem dönt úgy, hogy nem ír alá” – mondta Horner.

Az ESPN értesülései szerint a hivatalos bejelentés vasárnap várható, Ricciardo pedig amellett, hogy a szimulátorban fog dolgozni és különböző marketingtevékenységekben vesz részt, gumiteszten vezetheti majd a Red Bullt.

Friss