2024. április 27. 00:42

KezdőlapF1Idősebb Sainz megrémült fia mellett, majd megmutatta, hogy csinálják a ralilegendák (videó)

Idősebb Sainz megrémült fia mellett, majd megmutatta, hogy csinálják a ralilegendák (videó)

-

Még egy ralilegenda sem érzi magát kényelmesen az anyósülésen, derült ki akkor, amikor ifjabb Carlos Sainz elvitte egy körre az apját Fioranóban. Na de aztán jött idősebb Carlos, és megmutatta a gyereknek, hogy ő is meg tudja hajtani a Ferrarit.

A Red Bull Motorsports dokumentumfilm-sorozatot készített minden idők egyik legnagyobb raliversenyzőjéről, a kétszeres ralivilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainzról. A sorozat a 60 esztendős legenda életét és felkészülését mutatja be a 2022-es Dakar Rallyra bő fél órás epizódokban, amelyekben helyenként természetesen fia, a Ferrarinál versenyző ifjabb Carlos Sainz is megjelenik.

Az egyik epizódban pedig egy kicsit meg is ijeszti az apját akkor, amikor megautóztatja őt a Ferrari házi tesztpályáján, Fioranóban egy utcai Ferrarival. „Óvatosan, óvatosan, óvatosan, ez nem a Forma-1” – hangzik az anyósülésen láthatóan kicsit feszültté váló idősebb Sainz figyelmeztetése, de fia ezzel mit sem törődve tovább száguld. A menet végére a ralilegenda jobb keze be is görcsöl, annyira szorította a kapaszkodót, amiért fia ki is neveti.

Na de nemcsak a Ferrari pilótája, hanem apja is vezetett, és a felvételek tanúsága szerint ő sem kímélte a vasat. „Fékezz!…” – szólal meg ifjabb Sainz egy káromkodás kíséretében. „Az autó csúszik… figyelj, itt megcsúszik…ó, a francba… – hangzik Sainztól, miközben szorosabbra húzza a biztonsági övet. – Óvatosan a gyors kanyarban, papa! Óvatosan, óvatosan, óvatosan!”

Eközben idősebb Sainz egyszer reagál, de csupán annyit, hogy „He?” Kiszállva a fia megjegyzi, „Annyiszor mondtam neki, hogy fékezz, fékezz, fékezz!”

A teljes videó IDE KATTINTVA érhető el.

Friss