2024. április 26. 08:09

KezdőlapF1Nehéz könnyek nélkül végignézni Mick Schumacher búcsúját Vetteltől

Nehéz könnyek nélkül végignézni Mick Schumacher búcsúját Vetteltől

-

Mick Schumacher el is búcsúzott barátjától és mentorától, meg nem is.

Mick Schumacher és Sebastian Vettel barátsága vélhetően azok számára is ismert, akik nem követik szorosan a Forma-1 történéseit. Az Abu-dzabi Nagydíjon visszavonuló négyszeres világbajnok először bálványaként, majd barátjaként tekintett Mick édesapjára, majd amikor Mick elkezdett versenyezni, és egyre feljebb lépdelni a ranglétrán, Vettel számra természetes volt, hogy megpróbál ugyanúgy segíteni neki, mint ahogy Michael Schumacher tette ezt vele.

Hihetetlen történetek és megható szavak a visszavonuló Vettelről, a legnagyobb riválisoktól

Így aztán az abu-dzabi hétvégéjén Fernando Alonsóhoz hasonlóan Vettel sisakdizájnját viselő Mick Schumachernek is érzelmes a négyszeres világbajnok F1-es búcsúja, miközben – reményei szerint csak ideiglenesen – ő is búcsúzik, hiszen nem maradt számára hely a jövő évi rajtrácson. A 23 esztendős pilóta Vettel utolsó futama előtt az F1 stábjának nyilatkozott.

„Nagyon megszerettem őt, és bizonyos módon olyan ő a számomra, mint egy második apa” – hallhatóak az F1 videójának elején Mick Schumacher Magyar Nagydíj csütörtöki napján elhangzott szavai, majd jön a Vettelnek szóló üzenet.

„Először is, Seb, nagyon köszönök mindent, amit tettél ezért a sportért és értem. Szép volt ezt a két évet veled együtt tölteni a pályán, és versenyezni veled és ellened és tapasztaltokat megosztani. Tudom, hogy csak egy telefonhívásomba kerül kapcsolatban maradni vele, emellett pedig csak három órányi autóútra lakunk egymástól, úgyhogy a jövőben biztosan rendszeresen foglak majd látogatni. Mindkettőnknek elég sok ideje lesz, úgyhogy már várom a pályán kívül együtt töltött időt.”

Friss