2024. március 28. 12:03

KezdőlapF1Csak megtörtént a bejelentés, Verstappen volt csapattársa újra a Red Bullnál

Csak megtörtént a bejelentés, Verstappen volt csapattársa újra a Red Bullnál

-

A Red Bull bejelentette: Daniel Ricciardo visszatér a csapathoz a 2023-as szezontól.

Miként azt Helmut Marko elszólása után gyakorlatilag biztosra lehetett venni, Daniel Ricciardo immár hivatalosan is visszatért a Red Bullhoz, hogy a világbajnok istálló teszt és harmadik számú pilótája legyen 2023-ban. A csapatnál 2014 és 2018 között versenyző, ez idő alatt hét győzelmet szerző ausztrál pilóta a McLarentől távozott, miután az utóbbi két évben nem hozta az elvárt teljesítményt, és korábbi munkaadójánál lelt menedéket.

Teljes a káosz a Red Bullnál Ricciardo visszatérésével kapcsolatban

„A mosolyom mindent elmond. Őszintén izgatott vagyok, hogy harmadik számú pilótaként visszatérek a Red Bull Racinghez. Így is annyi kedves emlékem van az itt töltött időmből, és őszintén hálás vagyok azért, ahogyan Christian, Dr. Marko és az egész csapa fogadott. Nagyon vonzó, hogy hozzájárulhatok és részese lehet az F1 legjobb csapatának, miközben ez időt ad arra, hogy feltöltődjek és újrafókuszáljak. Alig várom, hogy a csapattal legyek és támogassam őket a szimulátorban, a teszteken és a reklámtevékenységben. Gyerünk!.”

Az F1-es karrierjébe a Red Bullnál új életet lehelni szándékozó ausztrál elsősorban a szimulátoros munkában fog segédkezni, de tesztelheti is majd az autót (várhatóan a Pirelli gumitesztjein léphet pályára), illetve különböző marketingtevékenységekben vesz részt, amelyek során a Red Bull bemutatóautójában is láthatjuk majd.

Christian Horner, Daniel Ricciardo, Red Bull
Horner és Ricciardo a bejelentéshez készült fotózáson is nagyon jókedvű volt Fotó: Red Bull Content Pool

„Nagyszerű visszahozni Danielt a Red Bull-családba, hatalmas tehetség és briliáns karakter – mondta Ricciardóról Christian Horner csapatfőnök. – Tudom, hogy az egész gyár izgatott a hazatérése miatt. Teszt és harmadik számú pilótaként Daniel megadja nekünk az esélyt, hogy változatosak legyünk, segíteni fogja az autó fejlesztését, és támogatni fogja a csapatot a tapasztalatával és tudásával arról, hogy mi kell a sikeressé váláshoz az F1-ben. Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozhatunk vele, és várjuk, hogy mi mindent ad hozzá a csapathoz 2023-ban.”

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss