2024. április 25. 17:08

KezdőlapF1Foci vb-lázban az F1-es mezőny: Sainz Leclerc-rel trollkodott csapata történelmi meccse alatt...

Foci vb-lázban az F1-es mezőny: Sainz Leclerc-rel trollkodott csapata történelmi meccse alatt (videó)

-

Carlos Sainz Charles Leclerc-rel nézte a labdarúgó-világbajnokság történelmi spanyol győzelemmel zárult mérkőzését, ám a monacói pilótát láthatóan nem izgatta a dolog, és ebből csapattársa viccet csinált. Pierre Gasly élő adásban értékelte csapata szereplését, Sergio Pérez pedig szintén izgatottan várta hazája meccsét.

Vasárnap elkezdődött a Katarban rendezett labdarúgó-világbajnokság, amely természetesen a Forma-1-es pilótákat is megmozgatja. A nyitómeccs előtt a Forma-1 közösségi oldalaira kikerült egy videó, amelyben a versenyzők elmondják, hogy kinek szurkolnak, illetve melyik együttes sikerére számítanak. Természetesen azok, akik megtehetik, saját válogatottjuknak szorítanak. Lewis Hamilton is, bár ő Brazíliának is, miután nemrég az ország díszpolgára lett.

Azok közül, akik hozzánk, magyarokhoz hasonlóan kevésbé szerencsések ezen a téren, Valtteri Bottas Svájcnak, Csou Kuan-jü pedig Belgiumnak és Portugáliának drukkol, míg Alexander Albon úgy is Thaiföldet mondott, hogy tudja, hazája válogatottja messze volt a kvalifikációtól. A legérdekesebb választ Mick Schumacher adta, aki elviccelte az egészet, és Németország helyett azt felelte, hogy Sebastian Vettel. Utóbbi egyébként nem szerepelt az összeállításban, ahogyan George Russell, Kevin Magnussen, Cunoda Juki és Charles Leclerc sem.

Utóbbi pár nappal később megmutatta, hogy nem nagyon izgatja a világbajnokság, legalábbis ez a szakasza biztosan nem. A monacói versenyző csapattársával, Carlos Sainzcal együtt nézte meg a spanyol pilóta válogatottjának összecsapását Costa Rica ellen. A mérkőzés a világbajnokságok történetének legnagyobb spanyol diadalával, 7–0-val végződött, ám Sainz ahelyett, hogy ünnepelt volna, „rajtakapta” Leclerc-t, hogy elbóbiskolt, vagy legalábbis csukva voltak a szemei. (A felvétel még 3–0-s állásnál készült.)

A Ferrari versenyzői egyébként még nem voltak Európában a mérkőzés ideje alatt, pedig a teszt már kedden lezajlott. Azonban utána részt vettek a Rijádban rendezett Ferrari Motorsportfesztiválon, ahol egyébként Giancarlo Fisichella, a maranellóiak egykori versenyzője is jelen volt.

 

Nem Sainz az egyetlen, aki figyelemmel követi az eseményeket. Olyannyira, hogy Pierre Gasly még el is utazott Franciaország Ausztrália elleni meccsére még kedden, és ha már ott volt, a találkozót közvetítő beIN Sports műsorában meg is kérdezték őt a látottakról. A francia versenyző kijelentette, hogy aggódott, miután az ellenfél vezetést szerzett, de csapata összeszedte magát, és fordított, ami megkönnyebbülésre adott okot. A végeredmény egyébként 4–1 lett a címvédő javára.

Sergio Pérez szintén izgatottan várta a mexikói válogatott ugyancsak kedden megrendezett mérkőzését Lengyelország ellen. A négyszeres futamgyőztes aznap délelőtt még tesztelt, de időben végzett ahhoz, hogy meg tudja tekinteni a végül gól nélküli döntetlent hozó meccset.

Friss