2024. április 26. 22:09

KezdőlapF1Kiakadt az autókölcsönző az engedély nélkül gumit füstölő Hamiltonra

Kiakadt az autókölcsönző az engedély nélkül gumit füstölő Hamiltonra

-

A Nissa Skyline GT-R-t kölcsönadó autókölcsönző tudta és engedélye nélkül pörgött a tokiói utcákon a Mercedes hétszeres világbajnoka.

Lewis Hamilton a minap azóta már 1,6 milliós nézettségnél járó videót posztolt az Instagramjára arról, ahogyan Japánban őrültködik egy Nissan Skyline GT-R volánja mögött. A felvételeken a Mercedes hétszeres világbajnoka egy parkolóban gumit füstöl, illetve a közúton kocsikázik (úgy tűnik, mintha gyorsan hajtana, de alighanem csak a felvétel van felgyorsítva), és közben szemmel láthatóan remekül szórakozik.

Nem szórakozott viszont ennyire jól a videón az Omoshiro Car Rental nevű autókölcsönző cég, amely a következőt posztolta a Twitteren: „Ez az Omoshiro kölcsönző autója, ezt a videót viszont nem az engedélyünkkel készítették. Az ilyen vezetés szigorúan tilos.”

Hamilton (aki vélhetően ezt az autót vezette) tehát a jelek szerint nem szólt a kölcsönzőnek arról, hogy készítsenek be néhány új gumit, mire visszaviszi az autót (amennyiben ő kölcsönözte, persze, de azért ez nem valószínű), illetve nézzék át alaposan a járművet. Kérdés, hogy ezek után a japán hatóságok figyelmét felkelti-e az eset.

Nem ez lenne egyébként az első, amikor Hamilton a közúton olyat tesz, amit nem szabad. A 2010-es Ausztrál Nagydíj alatt az ausztrál rendőrök lefoglalták az utcai Mercedesét, miután Melbourne belvárosában füstölő gumikkal elindulva driftelt egyet. Hamiltont – aki bocsánatot kért a tettéért – később 288 fontra büntette a bíróság

Még a váltókar is füstölt – Hamilton a tokiói éjszakában pörgött egy Nissan Skyline GT-R-rel (videó)

Friss