2024. április 26. 16:07

KezdőlapF1Tényleg létezik az F1-es pilóták titkos WhatsApp csoportja

Tényleg létezik az F1-es pilóták titkos WhatsApp csoportja

-

Sokszor bele sem gondolunk, hogy a Forma-1-es versenyzők is földi halandók, és adott esetben ugyanazokat az alkalmazásokat használják a telefonjukon, mint mi, vagy éppen ugyanúgy beszélgetnek a virtuális térbe a kollégáikkal, mint bárki más. Pedig de.

Itt-ott már lehetett hallani elejtett mondatokat arról, hogy van egy ilyen csoport, de Charles Leclerc az Abu-dzabi Nagydíjon megerősítette, hogy a Forma-1-es pilótáknak van egy csoportos beszélgetése a WhatsApp nevű, ingyenesen letölthető üzenetküldő alkalmazásban. „Olykor, ha nem örülünk egy döntésnek vagy valami ilyesminek, beírjuk a csoportos chatbe, és közösen megbeszéljük” – nyilatkozta a Ferrari monacói versenyzője, ennél többet viszont nem árult el.

Noha lelki szemeink előtt már látjuk is, amint egy-egy ütközés után a közös chatben osztják egymást az egymásba rohanó felek, Valtteri Bottas korábbi megjegyzése alapján valószínűleg főként a pilóták érdekvédelmi szervezete, a GPDA-val kapcsolatos teendők, illetve a pénteki versenyzői eligazításokon felmerülő kérdések megvitatására használják a beszélgetést. „Ez egyfajta hivatalos dolog biztonsági kérdésekre és hasonlókra” – nyilatkozta a NOS-nak a finn versenyző, de megjegyezte, hogy azért vannak olyanok, akik viccelődnek is a csoportban.

A pilóták Abu-dzabi Nagydíj előtti közös vacsoráját és az azt övező lelkesedést elnézve ugyanakkor nem lepődnénk meg rajta, ha hamarosan egy kevésbé formális chat is létrejönne, ha nincs már most ilyen.

Itt vannak a részletek a pilóták közös vacsorájáról – Hamilton, Alonso, Ricciardo és Norris is megszólalt

Forrás:WTF1

Friss