2024. április 19. 23:48

KezdőlapHírekItt vannak a részletek a pilóták közös vacsorájáról - Hamilton, Alonso, Ricciardo...

Itt vannak a részletek a pilóták közös vacsorájáról – Hamilton, Alonso, Ricciardo és Norris is megszólalt

-

Többen F1-es pilóta is beszélt arról, milyen volt az Abu-dzabi Nagydíj csütörtökén elmenni együtt vacsorázni. Hat éve volt legutóbb hasonló, ezért sokaknak teljesen új élményt jelentett mindez, amely során jobban megismerhették a másikat. Úgy tűnik, a versenyzők annyira élvezték az együtt töltött időt, hogy rendszeressé tennék az ilyen összejöveteleket.

Nagy népszerűségnek örvendett a pilóták csütörtökön tartott közös vacsorája mind az ő, mind a szurkolók körében. A Michelin-csillagos Hakkasan étteremben – sok sajtóorgánum tévesen Salt Bae méregdrága éttermét, a Nusr-Et-et jelölte meg a vacsora helyszínének, miután félrevezette őket egy közösségi médiában keringő, átszámolva több mint 60 millió forintos számla – tartott összejövetelen mind a 20 jelenlegi pilóta ott volt, hogy elbúcsúztassa a visszavonuló Sebastian Vettelt.

„Azt gondoltam, hogy ez nagyon fontos, ezért kérdeztem meg őket Mexikóban, hogy nyitottak lennének-e rá, hogy mindannyian elmenjünk egy közös vacsorára elbúcsúztatni Sebet. Évekkel ezelőtt, Kínában vacsoráztunk együtt legutóbb” – nyilatkozta Lewis Hamilton, a vacsora ötletgazdája, akiről Max Verstappen megerősítette, hogy valóban ő fizette az egész összejövetelt.

Ezt látni kell!: együtt vacsorázott a teljes F1-es mezőny (fotók)

Hamilton egyébként a 2016-os Kínai Nagydíj alatt tartott vacsorára utalt, és mivel hat éve a jelenlegiek közül sokan még nem voltak a mezőnyben, számos pilótának ez volt az első ilyen élménye.

„Most először csináltam ilyesmit, és szerintem klassz volt. Az ember a motorsport világában nő fel, és nem kényszeríti senki, hogy ne kedvelje a másikat, de nem úgy nőttök fel, hogy kedvelitek egymást. Mindig leginkább az ellenséget látjátok a másikban. Úgyhogy eléggé más érzés volt először, a pályától és a versenyzéstől távol leülni és beszélgetni mindenkivel. Jó volt. Beszéltem néhány versenyzővel, akikkel korábban szinte soha” – elevenítette fel az estét Lando Norris.

Hamilton elárulta, hogy Vettel beszédet is mondott. „Ez volt a legjobb este. Annyit nevettünk és remek sztorik kerültek elő. Seb is egy nagyszerű vezető. Remek beszédet mondott, és csak próbálta átadni a tapasztalatait, amiket az évek során szerzett, különösen a fiatalabbaknak” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

Alex Albon pedig azt árulta el, hogy a rajongók spekulációival ellentétben semmi köze nem volt az ülésrendnek ahhoz, hogy ki-kivel van jóban. Egyszerűen csak érkezési sorrendben foglaltak helyet. „Aki megérkezett csak leült valahova, úgyhogy nem volt székfoglaló. Nicky (Nicholas Latifi) és én érkeztünk először. Öt percet késtünk, de így is 20 perccel mindenki más előtt értünk oda, így egymás mellett ültünk. Úgy tűnt, mindenki jó barátságban van a másikkal, néhánytól eltekintve nincsenek igazán nagy rivalizálások.”

„De összességében mindannyian nagyon jól kijövünk egymással. Szerintem mostanában többet látjuk egymást, mint valaha, pusztán a futamok számából adódóan is, és ott a sok utazás, amelyek során rendszerint együtt repülünk, úgyhogy sok időt töltünk együtt. Többet látjuk egymást, mint a saját családunkat, mint ahogy biztos vagyok benne, hogy veletek [újságírókkal] is ez a helyzet. Úgyhogy jó a hangulat az egész mezőnyben” – mondta Albon.

„Néhányan korábban elmentek, míg mások hajnalig maradtak. – mondta Ricciardo. – Nyilván jó alkalom volt, hogy megtegyük ezt Sebért, akinek egyfajta búcsúztatóként szolgált az est, de ez ember elfelejti ezt, amikor mindannyian leülünk egy asztalhoz, távol a versenyzéstől és attól a közegtől.”

„Nyilvánvalóan mindannyiunkban sok a közös, valószínűleg több, mint azt valójában gondolnánk. Úgyhogy klassz volt élvezni egymás társaságát és nem igazán beszélni a versenyzésről. Úgy éreztem, hogy mindannyian kicsit jobban megismertük a másikat a pályától távol, úgyhogy ez jó volt” – foglalta össze a McLarentől és – legalábbis egy időre – az F1-ből is távozó ausztrál.

A mezőny korelnöke, a 41 esztendős Fernando Alonso már jó néhány hasonló összejövetelen részt vett, ezért össze tudja hasonlítani azzal az időszakkal a mostanit, amikor még David Coulthard, Michael Schumacher vagy Mika Häkkinen alkotta az F1 élmezőnyét.

„Amikor elkezdtem, még Jos Verstappen volt itt, most pedig már Max. Más. Korábban jobban tisztelték az idősebb generációt, nem volt ennyi fiatal, meg közösségi média és ilyenek. Azelőtt nagyon erős karakterek voltak a Forma-1-ben. Ott volt DC (David Coulthard), Mika [Häkkinen], Michael [Schumacher]. Nagyon be voltak betonozva a viszonyok. Most egy kicsit barátságosabb és más. Nem mondanám, hogy nem valóságos, csak mindenki fiatal és barátságos. Azelőtt más volt.”

„De ez jobban tetszik, szerintem szórakoztatóbb. Mindenki fotókat készít, ami az egyetlen dolog, amivel óvatosan kell bánni, mert nem lehet egy rossz pillanatod, mert egyből az egész világ meg fogja tudni, ha valaki közben filmez. De ettől eltekintve szerintem jó móka volt” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok spanyol.

George Russell szerint pedig az este „sokkal szórakoztatóbbnak bizonyult, mint ahogy valószínűleg előtte vártuk, és azt mondtuk, hogy többször kellene ilyesmit csinálni.”

„Mindössze 20 F1-es pilóta van a világon, és csak ők értik meg, hogy min megyünk keresztül mindannyian. Bizonyos módon pedig elég különleges, hogy mind osztozunk ebben, és ez kicsit közelebb hoz minket. Viszont, amikor felvesszük a sisakot, akkor felvesszük a sisakot.”

Hamilton is kitért rá, hogy mivel ennyire jól sikerült a vacsora, talán rendszeres lesz. „Utána úgy voltunk vele, hogy »csináljunk ilyet mindig.« Talán ezt évente megismételjük itt, vagy talán lesz egy másik is az év során” – fejtegette, majd kitért arra is, hogy a GPDA, azaz a pilóták érdekvédelmi szervezet is profitálhat abból, ha szorosabbra fonják a kapcsolatot egymás között, hiszen számos olyan ügy van, amelyért közösen tehetnek.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Racefans

Friss