2024. április 26. 08:48

KezdőlapF1Ezt látni kell!: együtt vacsorázott a teljes F1-es mezőny (fotók)

Ezt látni kell!: együtt vacsorázott a teljes F1-es mezőny (fotók)

-

Lewis Hamilton kezdeményezésére a teljes mezőny együtt vacsorázott Abu-Dzabiban csütörtök este, hogy így búcsúztassák a Forma-1-től ezen a hétvégén elköszönő Sebastian Vettelt. 

Igen ritka, hogy a versenypályán kívül a teljes Forma-1-es mezőny együtt tartózkodjon valahol, hát még az, hogy mindezt civil ruhában, egy étteremben tegye. Sebastian Vettelért azonban ezt is megtették. Alex Wurz, a GPDA elnöke Twitteren azt írta, hogy az összejövetelt a Vettellel jó barátságot ápoló Lewis Hamilton kezdeményezésére hívták össze, Andrew Benson, a BBC újságírója pedig úgy tudja, hogy a számlát is a hétszeres világbajnok állta. Természetesen mind a 20 versenyző elment a vacsorára, hogy így búcsúztassa a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon visszavonuló négyszeres világbajnokot.

Hamilton egy Vettellel posztolt közös kép mellé az Instagrammon azt írta: „Hosszú utat tettünk meg versenyzőkként és tovább fejlődünk férfiként. Történjék bármi a pályán, napról napra egyre jobbá válunk. Hogy mindannyian összejöttünk, hogy együtt ünnepeljük az életet és Seb csodálatos karrierjét az F1-ben, olyasmi, amit soha nem fogok elfelejteni.”

Arról pedig, hogy hogyan érezték magukat a Hakkasan Abu Dhabi nevű Michelin-csillagos étteremben – amiről Leclerc a Canal+-nak elmondta, hogy nem volt könnyű kiválasztani, mivel mindenkinek az igényeit igyekeztek figyelembe venni –, jöjjön néhány fotó (arról nincs információnk, hogy Nyck de Vries ott ült-e valamelyik szomszédos asztalnál késsel és villával a kezében arra az esetre, ha esetleg be kell ugrania valaki helyére):

Lewis Hamilton: „Egy felejthetetlen este.”

Fernando Alonso: „Ez szórakoztató este volt.”

George Russell: „Nagyszerű este a többiekkel, hogy megünnepeljük Seb utolsó versenyét.”

Carlos Sainz: „Jó pilóták, még jobb emberek! Ez jó móka volt!”

Esteban Ocon: „A 2022-es évfolyam.”

Valtteri Bottas: „Jó vacsora.”

Sergio Pérez: „Remek vacsora remek sztorikkal. Köszönöm, srácok, és boldog visszavonulást, Seb.”

Friss