2024. április 26. 20:18

KezdőlapF1Leclerc szégyelli magát az év eleji jóslatai miatt (videó)

Leclerc szégyelli magát az év eleji jóslatai miatt (videó)

-

Az F1-es pilótákat a szezon végén szembesítették az idény elején adott jóslataikkal. Akadtak találatok, de volt, aki egyáltalán nem volt elégedett saját magával, különösen Charles Leclerc. Daniel Ricciardo ismét megmutatta szórakoztató oldalát.

A tavalyi évhez hasonlóan az F1-es pilóták az idei szezon elején is megkapták a feladatot, hogy jósoljanak a következő hónapokra. A tippekkel az abu-dzabi hétvégén szembesítették őket egy videós összeállítás keretében: akadt, aki komolyan vette a feladatot, más próbálta elviccelni a dolgot, ám ez azzal járt, hogy az ő tippjeiken legfeljebb nevetni lehetett egy jót, értékelni nem.

A mezőny tagjainak három kérdésre kellett válaszolniuk. Az első arra vonatkozott, hogy milyen lesz az idei szezon, és miért olyan. Utána arra kellett írniuk valamit, hogy hol fognak ünnepelni és milyen okból, végül pedig teljesen szabadon jósolhattak valamit. Akadtak találatok, de nem mindenki volt megelégedve a hónapokkal ezelőtti énjével.

Az első kérdésre a legtöbben azt írták, hogy szórakoztató lesz az idény, de szerepelt az „intenzív” és a „szorosabb” is. Ezt az új autókra vezették vissza, amelyeket úgy terveztek, hogy könnyebben lehessen követni egymást. Egzakt módon nyilvánvalóan nem lehet meghatározni ezen válaszok igazságtartalmát, de tény, hogy több előzés volt, más kérdés, hogy a bajnokság korántsem volt annyira kiélezett, mint egy éve.

Charles Leclerc az „izgalmas” szót használta, ám ez most nem nyerte el a tetszését. A monacói pilóta már a boríték kinyitása után elszörnyedt, és feltette a kérdést, hogy „ittam valamit, mielőtt leírtam ezeket a jóslatokat?”. Miután felolvasta az első kérdésre adott válaszát, kijelentette, hogy unalmasakat írt, és jövőre ezen biztosan változtatni fog.

A második kérdésnél úgy fogalmazott, hogy Abu-Dzabiban fog ünnepelni, miután nagyszerű szezont tud maga mögött. Leclerc érezte, hogy ez nem állja meg a helyét, de leszögezte, hogy jó idényt futottak. Csapattársa, Carlos Sainz viszont tökéletes választ adott, ugyanis ő Monacót jelölte meg, mondván, hogy ismét felállhat a dobogóra a hercegségben, ami teljesült.

Voltak, akik nem vállaltak túlságosan nagy kockázatot. Fernando Alonso és Lando Norris például szintén az idényzáró helyszínét választották, pusztán azért, mert ezt követően jön számukra a vakáció, illetve a brit pilóta még a bulit is megemlítette. Valtteri Bottas ellenben Spa-Francorchamps-ot választotta, mivel ott ünnepelte a születésnapját, amit persze szintén lehetett tudni előre.

A harmadik tippje legalább bejött Leclerc-nek, hiszen azt jósolta, hogy a legjobb háromban végez az egyéni pontversenyben. Annak még jobban örült volna, ha Alexander Albon megérzése is valósággá válik, a thai pilóta ugyanis a Ferrari világbajnoki címét írta le a papírra. A többség viszont sajnos elviccelte ezt a kérdést, egyedül Kevin Magnussent érdemes még megemlíteni. A dán pilóta leírta, hogy Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke idén kevesebb „F-betűs szót” fog használni, ami magyarul „B-betűsnek” felel meg. Most kijelentette, hogy szerinte ez nem vált valósággá.

Bár a válaszadást tekintve nem Daniel Ricciardo volt a legszórakoztatóbb, azért valamilyen szinten így is ellopta a show-t. Éppen Leclerc-rel forgattak, amikor az ausztrál pilóta megjelent egy épület tetején, és kiáltott a Ferrari versenyzőjének. Le is dobott neki egy teniszlabdát, amelyet aztán egy igen látványos mozdulattal kapott el egy kézzel.

Friss