2024. április 24. 11:23

KezdőlapF1Így reagált Leclerc Binotto lemondására

Így reagált Leclerc Binotto lemondására

-

Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi is a közösségi médiában reagált Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnökének lemondására.

Kedden megérkezett a már napok óta biztosra vett bejelentés arról, hogy a Ferrari elfogadta Mattia Binotto csapatfőnök lemondását, és az 53 esztendős szakember december 31-el távozik a maranellói istállótól, amelynek 1995 óta, azaz több mint 27 éve a tagja.

A hírre pedig aznap este reagált Charles Leclerc, a Scuderia monacói pilótája, valamint Antonio Giovinazzi, a maranellóiak tartalékja is.

„Köszönök mindent, Mattia! Négy nagyon intenzív évet töltöttünk együtt, tele elégedettséggel, és elkerülhetetlenül, olyan pillanatokkal, amelyek próbatétel elé állítottak minket. A megbecsülésem és a tiszteletem irántad soha nem csökkent, és mindig teljes elhivatottsággal dolgoztunk, hogy elérjük ugyanazokat a célokat. Sok sikert mindenhez!” – írta Leclerc az Instagramon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Sajtóhírek szerint Binotto távozásában Leclerc-nek is megvan a maga szerepe, mivel ő is változást szeretett volna, a Ferrari vezetése pedig nem akarta, hogy a monacói pilóta elkezdjen másfelé kacsintgatni. Emellett pilóta és főnöke nem feltétlenül volt már olyan jó viszonyban, mint korábban, amire Leclerc sorai között olvasva akár a búcsúüzenet is utalhat, hiszen valamiért a 25 esztendős pilóta fontosnak érezte megemlíteni, hogy akadtak embert próbáló közös pillanatai Binottóval.

Ami Giovinazzi búcsúját illeti, az ő sorai jóval érzelemdúsabbak, ami nem véletlen, hiszen az olasz pilóta a Ferrari támogatottjaként kapta meg 2019-ben a lehetőséget arra, hogy főállású Forma-1-es pilóta legyen az Alfa Romeónál, majd zsinórban három szezont ott tölthessen.

„Nem sok ember igazán fontos valakinek az életében. Nem mindig vagyunk ezzel tisztában, és tudjuk, hogy miként ragadjuk meg a megfelelő pillanatot arra, hogy köszönetet mondjunk. Mattia, mindig referenciát jelentettél, és azt is fogsz, én pedig örökké hálás leszek!” – írta Giovinazzi.

Sainz is elköszönt

A többieknél később, de Carlos Sainz is elbúcsúzott Binottótól. „Köszönöm, Mattia – fogalmazott a közösségi médiás felületein. – Öröm volt együtt dolgozni veled azért, hogy a csapatot és magunkat is előrébb juttassuk tűzön-vízen át. Köszönöm a nagyszerű emlékeket és pillanatokat, amelyekben a versenypályán és azon kívül is osztoztunk, és minden jót a jövőbeli törekvéseidhez!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carlos Sainz (@carlossainz55) által megosztott bejegyzés

Friss