2024. április 25. 04:20

KezdőlapF1„Verstappen le sem szarja, amit mi, vagy bárki más gondol"

„Verstappen le sem szarja, amit mi, vagy bárki más gondol”

-

David Coulthard szerint Max Verstappen már most is minden idők egyik legjobbja, míg Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy senki nincs a holland pilóta szintjén a jelenlegi mezőnyben.

Zsinórban két világbajnoki cím, 35 győzelem, 77 dobogós helyezés, 20 pole pozíció. Ez az eredménysor bármely, éppen visszavonuló Forma-1-es pilótának a becsületére válna, és biztosítaná, hogy az illetőnek ott legyen a helye minden idők legjobbjai között. Max Verstappen azonban aligha „csak” ennyi sikerrel fogja szögre akasztani a sisakját, hiszen még csak 25 éves, és 2028 végéig szerződés köti a Red Bullhoz.

Az energiaitalos csapattal 2005 és 2008 között versenyző, a McLarennél korábban 13 verseny nyerő David Coulthard szerint persze semmilyen garancia nincs arra, hogy a hollandnak elég jó autója lesz ahhoz, hogy tovább halmozza a győzelmeket és a vb-címeket, de ahhoz, hogy ott legyen a helye minden idők legjobbjai között, nincs is erre szüksége.

„Talán a Verstappen-éra két bajnoki cím után véget ér. Nem azért, mert ne lenne brilliáns pilóta, de talán nem lesz bajnoki címre alkalmas autója az elkövetkező idényekben – nyilatkozta a skót expilóta a holland Formule1.nl-nek. – Ezt előre senki sem tudja. Lewis [Hamilton] is lehetne kilencszeres világbajnok hétszeres helyett, miközben gyakran így is jó autója volt, míg például olyasvalakinek, mint [Fernando] Alonso, nem. Alonsónak kettőnél több címe kellene legyen, de a választásai és a versenyzés istenei abba a helyzetbe hozták, amelyben az Aston Martinnál fog versenyezni jövőre, és kicsi rá az esélye, hogy bajnok lesz.”

Átszámolva közel 70 millió forintos ajándékot kapott Verstappen

„Miként Lewisnak nincs szükség kilenc bajnoki címre ahhoz, hogy a sportág egyik legnagyobbjának tartsam, Max is már azok közé tartozik. Egy kiba..ott idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki azt mondja, csak azért érte el mindezt, mert jó autóban ült. Egyetlen csapattársa sem volt képes felnőni hozzá. Max egy vadállat a pályán, egy nyerőgép, aki le sem szarja, hogy mi vagy bárki más mit mond. Hihetetlen” – ecsetelte Coulthard.

Verstappen egyelőre jó úton halad afelé is, hogy a Red Bull legeredményesebb pilótája legyen, de ehhez még nyernie kell két világbajnoki címet, hiszen Sebastian Vettel 2010 és 2013 között zsinórban négyet nyert. Ezzel azonban csak az eredmények terén állna hasonlóan a némethez, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ugyanis ők ketten teljesen más karakterek.

„Ugyanolyan éhesek a sikerre, de ettől eltekintve két teljesen különböző emberről beszélünk. Max természet adta tehetség, egy ösztönös pilóta. Sebastian ezzel szemben rengeteget agyal a vezetésen. Szerintem Maxot kevésbé érdeklik a részletek, mint Sebastiant” – nyilatkozta Horner a Formule1.nl-nek, majd hozzátette: „Számomra Max az a pilóta, aki mindenki fölött áll a Forma-1-ben.”

Forrás:Formule1.nl

Friss