2024. április 26. 09:02

KezdőlapF1Így "találkozott" Ralf Schumacher Arnold Schwarzeneggerrel – 20 éve történt a zseniális...

Így „találkozott” Ralf Schumacher Arnold Schwarzeneggerrel – 20 éve történt a zseniális eset

-

20 évvel ezelőtt egy rendőr nem akarta elhinni Ralf Schumachernek, hogy az, akinek vallja magát. A német versenyzőt feleségének kellett kimentenie.

Bár Ralf Schumacher korántsem hagyott annyira mély nyomot a Forma-1-ben, mint bátyja, a hétszeres világbajnok Michael, azért róla is vannak mókás anekdoták. Ezek közül az egyik legviccesebb éppen 20 évvel ezelőtt történt, és ahogyan a dátumból is kiderül, nem az F1-es pályákhoz volt köthető.

A német pilóta pályafutása egyik legjobb szezonján volt túl, hiszen zsinórban másodszor végzett a pontverseny negyedik helyén. Az idény fáradalmait éppen a sípályáiról ismert ausztriai városban, Kitzbühelben pihente ki, de a sebesség iránti vágyát nem a havon, hanem a közúton akarta kielégíteni. Így esett meg, hogy az előírt 50 helyett 80 mérföld per órával (közel 130 km/h) ment, amikor megállította egy rendőr.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, igazoltatta az akkor 27 éves versenyzőt. Hogy Schumacher bemutatkozott-e, vagy csak a megfelelő dokumentumokat mutatta be neki, azt nem tudni, mindenesetre a rendőr nem hitte el neki, hogy valóban az addig négy futamot nyerő F1-es versenyzőt kapcsolta le. „Ha te vagy Ralf Schumacher, akkor én Arnold Schwarzenegger vagyok” – fejezte ki erős kétségeit.

Embed from Getty Images

A biztos úr hajthatatlan volt, ezért Schumachert az autójával együtt elszállíttatta a rendőrségre. A Williams pilótája kénytelen volt segítséget kérni akkori feleségétől, Corától, akinek köszönhetően a német pilóta végül is saját kocsijában hagyhatta el a helyszínt, igaz, csak utasként. Ha mindez nem lett volna elég számára, később a modellként és színészként tevékenykedő párja is belerúgott egyet.

„Ralf olyan baleseteket okoz, amelyeket még egy nőtől sem várna az ember” – jelentette ki, amikor az esetről kérdezték. Természetesen ezt egy humoros megjegyzésnek szánta, és akkor nem is keltett túl nagy megrökönyödést, de a mai világban alighanem nagyobb port kavarna ez az erősen előítéletes megszólalás.

Nem Ralf Schumacher az első F1-es versenyző, akinek meggyűlt a baja egy rendőrrel, sőt, ha hihetünk a legendának, akkor Ayrton Senna bizonyos szempontbólmég ennél is abszurdabb helyzetbe került. A néhai brazil versenyzőt állítólag szintén gyorshajtáson kapták az Egyesült Királyságban, és a rendőr a következő mondattal szólította meg: „Mit képzel, kicsoda maga, Nigel Mansell?” A válasz nagy meglepetést okozhatott.

Friss