2024. április 24. 11:27

KezdőlapF1Váratlan és brutális ajándékot kapott Hamilton Ferrarihoz igazoló szerelője (videó)

Váratlan és brutális ajándékot kapott Hamilton Ferrarihoz igazoló szerelője (videó)

-

Lewis Hamilton megautóztatta szerelőjét az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén, mivel a szakember év végén elhagyja a Mercedest. A Ferrarihoz távozó Nathan Divey láthatóan élvezte a két kört.

Ahogyan az a szezonzárókon lenni szokott, sokaknak az jelenti a búcsút, illetve egy fejezet lezárását. A mostani Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén elsősorban a visszavonuló Sebastian Vettelen volt a reflektorfény, és már a többi távozó vagy éppen csapatot pilóta sem kapott túl nagy figyelmet, nemhogy a paddock más tagjai.

Pedig akadtak fontos csapattagok, akiknek ez volt az utolsó futamuk az adott istállónál, és itt most nem Mattia Binottóra gondolunk, akinek csak később dőlt el a sorsa a Ferrarinál. Lewis Hamilton első számú szerelőjéről, Nathan Divey-ról már korábban kiderült, hogy elhagyja a Mercedest, vagyis a Yas Marin Circuiten tartott hétvége volt számára az utolsó a csillagosoknál. Ennek tudatában a hétszeres világbajnok úgy gondolta, hogy meglepi valamivel.

Az ajándék pedig nem volt más, mint egy élményautózás a 37 éves versenyzővel. Hamilton még pénteken ültette be maga Divey-t, hogy két körre elvigye őt az 5,281 km hosszúságú aszfaltcsíkon. A most megjelent videóban a szerelő elmondta, hogy ez meglepte őt, Hamilton viszont úgy gondolta, hogy ez „menő lenne” az utolsó közös futamuk előtt.

Divey ehhez annyit tett hozzá, hogy idáig mindent kívülről nézett. Persze most sem egy F1-es autó erőhatásait tapasztalta meg, de láthatóan a Mercedes AMG GT R is kiváló ízelítőt adott neki. Nem lehetett levakarni az arcáról a mosolyt, szinte végig nevetett, ami olykor Hamiltonra is átragadt.

A végén természetesen nem maradhatott el a „fánkozás”, vagyis a gumiégetés, amit Divey ugyancsak meglehetősen élvezett. A végén megköszönte Hamiltonnak az élményt, honfitársa pedig vélhetően az évek során nyújtott szolgálatáért mondott köszönetet. „Teljesen lenyűgöző [volt], nagyon szerencsés vagyok” – áradozott a szerelő az előző két körről, de ezt akár az elmúlt évekről is mondhatta volna.

Divey 2010 óta tagja volt a Mercedes F1-es csapatának, vagyis a gyártó visszatérése óta ott volt a fedélzeten, kezdetben Nico Rosberg, majd Hamilton első számú szerelőjeként. Sőt, már a brackley-i alakulat jogelődjeinél is fontos szerepet vállalt: a Brawn GP évében Jenson Buttonnál töltött be hasonló pozíciót, míg a Honda időszakában Rubens Barrichellónak volt a második számú szerelője. Állítólag a Ferrarihoz távozik, ahol a hírek szerint nem lesz ennyire magas beosztásban.

Friss