2024. április 18. 23:32

KezdőlapF1Verstappen korábbi főnöke lesújtó véleménnyel van Hamilton jövőjéről

Verstappen korábbi főnöke lesújtó véleménnyel van Hamilton jövőjéről

-

Franz Tost, az Alpha Tauri Forma-1-es istállójának csapatfőnöke úgy véli, Lewis Hamilton csillaga leáldozott a Forma-1-ben.

Az Autosport éves díjátadó gáláján annak ellenére Lewis Hamilton lett az idén a legjobb brit autóversenyző, hogy csak a hatodik helyen végzett a 2022-es világbajnoki pontversenyben, két hellyel és 35 ponttal a vele ellentétben futamgyőzelmet és pole pozíciót is szerző csapattársa, George Russell mögött.

A hétszeres világbajnok ezzel együtt az év második felében bizonyította, hogy a tempója továbbra is megvan, és a Brazil Nagydíjon akár ő is megszerezhette volna a Mercedes idei egyetlen győzelmét, ha nem ütközik össze Max Verstappennel.

Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke azonban nem számol vele jövőre, és nem azért, mert úgy gondolja, hogy a Mercedes nem lesz elég jó 2023-ban. „A Max Verstappen és a Red Bull által az idei évben mutatott fölény eléggé bizarr. Jövőre háromszereplős csatára számítok Max, Charles Leclerc és George Russell között, aki már most erősebb, mint Hamilton” – nyilatkozta a csapatfőnök a Speedweeknek.

A 66 esztendős szakember tehát az Alpha Tauri testvércsapatát a költségplafon-túllépésért kapott büntetés (a Red Bull az eredetinél is kevesebb időt fordíthat majd aerodinamikai tesztelésre) ellenére az élmezőnybe várja, és úgy véli, korábbi pilótája (Verstappen 2015-ben és 2016 elején versenyzett az akkor még Toro Rosso néven futó istállóban) zsinórban harmadszor is harcban lesz a vb-címért.

George Russell, Lewis Hamilton, Mercedes, Brit Nagydíj
Russell jövőre is legyőzi a hétszeres világbajnokot? Fotó: Steve Etherington/Mercedes

„Az FIA büntetésének lesz negatív hatása a Red Bullra, efelől nincs kétségem, még ha a csapatnál dolgozik néhány az F1 legjobb mérnökei közül. De magabiztos vagyok azt illetően, hogy a Red Bull ismét a világbajnoki címért harcolhat” – jelentette ki.

Ami az Alpha Tauri és a Red Bull csapatának összefonódását és előbbi gárda F1-es jövőjét illeti, Tost egyelőre csak rövid távon gondolkozik előre. „Meglátjuk, hogy miként folytatódnak a dolgok velünk és a Red Bull-lal, de 2023-ra semmi sem fog változni. Hogy azután mi történik, az továbbra is nyitott kérdés. A személyes kapcsolatom Dietrich-el kitűnő volt – utalt a nemrég elhunyt Red Bull-vezér Dietrich Mateschitzre. – Nagyon-nagyon sokat segített nekünk, és biztos vagyok benne, hogy többé nem találkozom ilyen emberrel. Csak egyetlen ember létezett, aki ennyire elkötelezett volt, és ekkora hajlandóságot mutatott a Forma-1 és a csapatunk támogatására. Hatalmas veszteség a halála.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss