2024. április 25. 02:28

KezdőlapF1Álmos angol kisvárosban üvöltött a Red Bull V8-as szörnyetege (videók)

Álmos angol kisvárosban üvöltött a Red Bull V8-as szörnyetege (videók)

-

A Red Bull 11 év után rendezett utcai parádét Milton Keynesben, ahol a csapat központja is található. Az F1-es pilóták pont a 2011-es autóval parádéztak, de többek között a ralilegenda is szórakoztatta a kilátogatókat.

Az idei szezon volt a Red Bull történetének egyik, és sok szempontból a legsikeresebb idénye a Forma-1-ben. Max Verstappen pont- és győzelmi rekorddal nyerte meg második világbajnoki címét, míg a konstruktőri elsőséget kilenc év után hódították el ismét. Ennek örömére a bikások megörvendeztették a gyáruknak otthont adó város lakóit, amire már 11 éve nem volt példa.

A Red Bull Milton Keynes belvárosában rendezett utcai parádét, amelyre körülbelül 30 ezren látogattak ki, miután az esemény teljesen ingyenes volt. A fő attrakciót természetesen a Forma-1-es pilóták, Verstappen és Sergio Pérez jelentették, illetve az RB7-es, a 2011-es bajnokságot megnyerő autó. A holland és a mexikói versenyző ezt a versenygépet futtatta meg, és természetesen a „fánkozás” sem maradhatott el. Mivel ez a kocsi még a V8-as korszakban épült, a helyiek a fülsüketítő zajt is élvezhették, amit a mostani autók már nem képesek produkálni.

Persze nem csupán a két pilóta szórakoztatta a közönséget, hiszen a Red Bull motorsportprogramjának számos képviselője felvonult. A kilencszeres ralivilágbajnok legenda, Sébastien Loeb ismét megmutathatta képességeit, de a „driftkirály” Connor Shanahan is tartott egy bemutatót, és a bikások NASCAR-autója is megjelent. A rendezvény házigazdái a tizenháromszoros F1-es futamgyőztes, a pályafutása utolsó szakaszát a Red Bullnál töltő David Coulthard és az ismért televíziós műsorvezető, Adam Gendle voltak.

„Utoljára tizenegy éve futtattuk meg az autókat Milton Keynesben – kezdte Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Nagyon különleges volt látni a szurkolókat, a csapattagokat és az ő családjukat. Nagy büszkeséget jelent, hogy egy ilyen elképesztő szezon után az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is hazahozhattuk Milton Keynesbe. Hogyan is lehetne jobban megünnepelni ezt, mint azzal a várossal, amely a kezdetek óta az otthonunk? Szeretnénk köszönetet mondani a Milton Keynes-i önkormányzatnak, illetve a hatóságoknak, amiért ezt lehetővé tették, de a legfontosabb, hogy köszönjük annak a harmincezer embernek, aki ma megjelent, hogy velünk ünnepeljen, igazán hálásak vagyunk a támogatásotokért. Ezt minden egyes futamra magunkkal visszük. A Red Bull Racingnél mindannyian kellemes ünnepeket kívánunk, és alig várjuk, hogy az új évben ismét találkozzunk, hiszen a 2023-as idényben megpróbáljuk megvédeni a bajnoki címeinket.”

„Nagyon élveztem a napot – árulta el Verstappen. – Hihetetlen volt látni azt a rengeteg embert, aki a hideg ellenére is kijött, hogy támogasson minket! A mi szurkolóink tényleg a legnagyszerűbbek. 2005 óta Milton Keynes a főhadiszállásunk, akkor én még gyerek voltam, szóval nagyon jó, hogy valamit visszaadhatunk a városnak az ehhez hasonló események révén. Nagyra értékeljük azt a szeretetet és támogatást, amit a várostól kapunk, és alig várjuk a jövő évet, amely nagy kihívást tartogat számunkra. Tudjuk, hogy ennek meg tudunk felelni, de persze mindenki ugyanolyan keményen dolgozik, hogy legyőzzön minket, ám ők nem kapják meg azt a támogatást, amit mi.”

„Nagyon klassz volt, nagyszerű, hogy lehetőségünk nyílt valamit visszaadni Milton Keynesnek – ezek már Pérez szavai. – Hosszú ideje nem rendeztünk ilyen eseményt az otthonunkat jelentő városban, úgyhogy jó, hogy most összejött a csapat számára rendkívül sikeres idény után. Örülök, hogy még az ünnepek előtt meg tudtuk tenni, hogy igazán kerekké tegyük a szezont. Úgy érzem, ez tökéletes módja annak, hogy köszönetet mondjunk a szurkolóinknak, és lezárjuk ezt az elképesztő évet. Max és én a csapattagokkal is találkoztunk a gyárban, ami nagyon különleges volt. Jövőre továbbra is nyomni fogom, és azon dolgozom, hogy a legjobbamat nyújtsam, de addig is szeretnék kellemes ünnepeket kívánni, és várom már, hogy jövőre mindenkivel újra találkozzak.”

Friss