2024. március 28. 16:50

KezdőlapF1Váratlan és megdöbbentő hírek érkeztek az F1-es Williams-istállótól

Váratlan és megdöbbentő hírek érkeztek az F1-es Williams-istállótól

-

A Williams F1-es istállója váratlanul bejelentette, hogy csapatfőnöke, Jost Capito, illetve a technikai igazgató FX Demaison is távozik a csapattól. Utódlásukról egyelőre nem esett szó.

Két évvel azután, hogy átvette a patinás Williams-istálló irányítását, Jost Capito váratlanul távozik a grove-iak csapatfőnöki székéből. A Williams által kiadott közlemény ráadásul nemcsak a német szakember, hanem a technikai igazgató FX Demaison távozását is bejelenti, azaz két kulcsfigura is elhagyja a gárdát. Ami Capito utódját illeti, arról a csapat annyit mondott, hogy amint eljön az ideje, bejelentik a személyét.

„Óriási kiváltság volt vezetni a Williams Racinget az elmúlt két idényben, és lefektetni eme nagyszerű csapat talpraállásának alapjait. Várom, hogy figyeljem a csapatot, amint folytatja az útját a jövőbeli sikerek felé” – nyilatkozta Capito.

A 64 esztendős szakember vezetésével a Williamsnek sikerült visszazárkóznia a mezőnyre, a tavalyi Magyar Nagydíjon pedig két éves szünet után ismét pontokat szerzett, az eső miatt gyakorlatilag elmaradó Belga Nagydíjon pedig George Russell lévén dobogós helyezést ért el.

„Hálásak vagyunk, hogy Jost elhalasztotta a tervezett visszavonulását és elvállalta ezt a kihívást. Most továbbadja a stafétát a lépcsőzetes folyamat következő részében – köszönte meg Capito munkáját Matthew Savage, a csapatot tulajdonló Dorilton Capital elnöke. – Szeretnénk megköszönni FX hozzájárulását is, és minden jót kívánunk neki a jövőre.”

Capito távozásával ez már a második csapatfőnöki személycsere a szezon vége után, hiszen Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban lemondott. De míg Binotto távozása csak idő kérdése volt, addig Capitóé mindenkit váratlanul ért. Kérdés, hogy mindez miként befolyásolja a versenyzőpárost, hiszen az amerikai Logan Sargeant előléptetését Capito szorgalmazta, illetve ő adott hosszú távú szerződést a Red Bulltól érkező Alex Albonnak.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss