2024. április 25. 12:09

KezdőlapF1Leendő gyerekei késztethetik visszavonulásra Max Verstappent

Leendő gyerekei késztethetik visszavonulásra Max Verstappent

-

Max Verstappen nem csinál titkot belőle, hogy akár a harmincas évei elején visszavonulhat a Forma-1-ből, most pedig elárulta, hogy leendő gyermekei is erre késztethetik, amennyiben azt az utat választják, amit ő.

Max Verstappen továbbra is kitart amellett, hogy elképzelhető, hogy jelenlegi szerződése lejártával visszavonul a Forma-1-ből. A kétszeres világbajnok a holland De Limburgernek nyilatkozva elmondta, a rengeteg utazás miatt nem látja magát 40 évesen is a mezőnyben, arra a felvetésre pedig, hogy ez a Holland Nagydíj és a hollandiai Forma-1-őrület végét is jelentheti, a következővel felelt:

„Tudják, miben reménykedem nagyon? Abban, hogy versenyzőként képes voltam inspirálni és motiválni a fiatal holland generációt az elmúlt években annyira, hogy mire abbahagyom, már készen állnak az új tehetségek. Egykor mindig azt mondták, hogy hollandként lehetetlen eljutni a Forma-1-be. Nem az. Ha nyomod a gázt, mindegy, honnan jössz. Remélem, hogy mire 31 éves leszek, készen fog állni a következő holland.”

A riporter erre megjegyezte, hogy apjához, Jos Verstappenhez, és édesanyjához, Sophie Kumpenhez hasonlóan akár Max és kedvese, Kelly Piquet is gondoskodhatna az utánpótlásról, mire a holland pilóta szokatlan nyíltsággal beszélt magánéletének nem sokat taglalt részéről.

„De hat-hét év múlva még nem fog készen állni a Forma-1-re – nevetett, utalva még meg sem fogant esetleges gyermekükre. – Egyértelműen szeretnék gyerekeket, és ha versenyezni akarnak, azzal sincs baj. De úgy vélem, másként csinálnám, mint ahogy az apám és én csináltuk. Jelenleg nem látom magam ugyanabban a szerepben, de persze én könnyen beszélek, hiszen nincsenek gyerekeim. Lehet, hogy mire eljön az ideje, nagyon másként fogom gondolni.”

Verstappen már aláírta utolsó szerződését az F1-ben?

Verstappenékről köztudott, hogy Jos mindent fia karrierjének szentelt alá, és amellett, hogy elképesztően szigorúan fogta Maxot, rengeteg áldozatot is hozott érte. „Az apám szenvedélyessége nem ismert határokat, mindent megtett értem. Motorokat tuningolt, gokartokat készített fel. Nem látom magam, amint ugyanezt teszem” – jelentette ki a Red Bull pilótája.

Azonban, amennyiben gyermeke vagy gyermekei ezt az utat választják, ugyanúgy ott akar majd lenni mellettük, ami vélhetően F1-es karrierje végét jelentené, azaz ő nem tartozna azon apukák közé, akik családapaként is a száguldó cirkuszban versenyeznek. „Semmi esetre sem fogom a gyerekeimet a versenyzés felé terelni, mert ezt maguktól kell akarniuk, de ha belevágsz ebbe a fiaddal vagy lányoddal, nem hiszem, hogy versenyezhetsz mellette a Forma-1-ben. Négy éves kortól el kell kezdened lefektetni az alapokat, ekkor pedig én is ott akarok lenni.”

Persze mindez attól függ, hogy mikor születnek Verstappenék gyerekei, ha lesznek egyáltalán Kelly Piquet-vel közös csemeték (a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lányának már van egy kislánya Danyiil Kvjattól), hiszen kijelenteni ezt sem lehet. Amennyiben azonban lesznek, aligha fogunk róluk sokat megtudni a közösségi médiából, legalábbis az apjuktól, aki azt tervezi, hogy az F1-es karrierje után teljesen eltűnik onnan.

„Egyszerűen csak nem érzem szükségét, hogy mutogassam a magánéletemet a külvilágnak. Kelly is sokkal kevesebbet teszi ezt, mint korábban. Ha egyszer visszavonulok a Forma-1-ből, nem igazán látom magamat, ahogy azután is posztolok, mert egyszerűen nem szeretem. Vannak, akik egész nap mást sem csinálnak, de én lefoglalom magam mással. Elég sokat telefonozom, de ennek inkább a szimulátoros csapatom dolgaihoz van köze. Rengeteg időt fordítok erre, de azért, mert ez a szenvedélyem, és nagyon szórakoztatónak találom, hogy részt vehetek benne.”

Forrás:De Limburger

Friss