2024. március 28. 18:28

KezdőlapF1Verstappen hamarosan Senna, Schumacher és Hamilton klubjába kerülhet - állítja a korábbi...

Verstappen hamarosan Senna, Schumacher és Hamilton klubjába kerülhet – állítja a korábbi világbajnok

-

Egyesek szerint már ott van, mások szerint pedig hamarosan ott lehet minden idők legjobbjai között a 25 évesen kétszeres világbajnokká váló holland pilóta.

David Coulthard szerint Max Verstappen már most ott van minden idők legjobbjai között, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg azonban úgy véli, hogy egyelőre nem ez a helyzet. Azt azonban a Mercedes korábbi pilótája sem vitatja, hogy a zsinórban második világbajnoki címét nyerő, 35 futamgyőzelemnél járó holland jó úton van efelé, és hamarosan ott lehet a top 5-ben.

„Max Verstappen egyszerűen brilliáns versenyző, és meglehetősen biztos vagyok benne, hogy hamarosan ott lesz minden idők öt legjobb pilótája között, olyan nevek mellett, mint Senna, Hamilton és Schumacher. Max Verstappen neve csatlakozni fog ehhez a listához. Elképesztő, hogy mennyire tehetséges és milyen kifogástalan volt az idei éve. Nyilvánvalóan ő az, akihez a többieknek mérniük kell magukat” – mondta a hat évvel ezelőtt, vb-címe megnyerése után visszavonult német.

Ha a számokat nézzük, Verstappen nem áll rosszul a vb-címek örökranglistáját vezető Schumacherhez és Hamiltonhoz képest, hiszen előbbi 24, utóbbi 29 évesen nyerte második címét, míg a hollandnak ez 25 évesen sikerült. Ám míg Schumacher ezután átigazolt a gyengélkedő Ferrarihoz, és öt évet kellett várnia egy újabb világbajnoki címre, addig Hamiltonnak a Mercedesszel nagyon beindult a szekere, és az elkövetkező hat idényből ötben világbajnok lett.

Schumacher 24 évesen lett kétszeres világbajnok, de utána jópár éves böjt következett

Persze ez még Verstappennek is összejöhet, a McLarennél versenyző Lando Norris szerint pedig benne is van, hogy össze fog. „Ha Maxnak volt két ilyen éve, akkor a következő másfél-két évben újabb 30-40 futamot nyerhet, és akkor már 70 győzelemnél fog járni. Szóval valószínű, [hogy megdöntheti Hamilton rekordjait]” – számolgatott a holland pilóta barátja.

Jean Todt, a Schumacherrel öt egyéni vb-címet nyerő Ferrari-csapatfőnök szerint Verstappen és Schumacher pedig nemcsak az eredményeik terén lehetnek hasonlóak, másban ugyanis már most sok a közös bennük.

„Nem hiszem, hogy [Verstappent] túlságosan érdeklik a számok, vagy az, hogy mi van leírva, egyszerűen csak azt akarja, hogy a legjobbként tartsák számon. Max olyan, mint Michael. Nagyon elszánt, nagyon agresszív. Michael a pályán kívül csodálatos ember, Maxot viszont nem ismerem, úgyhogy róla nem tudom megmondani, hogy milyen. Jelenleg azt látom, hogy teljes mértékben a versenyzésre koncentrál, és jól is teszi. Aztán ott van az is, hogy mindkettőjüknek nagyszerű autók álltak a rendelkezésére, mert legyen bármennyire is kivételes valaki, a győzelemhez minden pilótának versenyképes kocsira van szüksége.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss