2024. április 20. 09:23

KezdőlapF1Hamilton kritikája a többi pilótának: Vettel legalább kiállt másokért, míg ők csak...

Hamilton kritikája a többi pilótának: Vettel legalább kiállt másokért, míg ők csak magukért

-

Lewis Hamilton úgy érzi, Sebastian Vettel távozásával nemcsak egy remek ember, hanem egy olyan személy is távozott a Forma-1-ből, aki azon kevesek közé tartozott, akik saját magukon kívül másokért is kiálltak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a minap szabályba foglalta, hogy a jövőben a versenyzők csak előzetes írásos engedéllyel nyilvánulhatnak meg politikai, vallási, és egyéb személyes kérdésekben. Az ellentmondásos és igencsak sok mindent magában foglaló szabályozásra egyelőre nem érkeztek reakciók a pilóták részéről, de szinte borítékolható, hogy a számos, neki fontos téma mellett rendszeresen kiálló Lewis Hamiltonnak nem fog tetszeni a pilóták véleménynyilvánítási szabadságának korlátozása.

A FIFA útjára lépett az FIA: megtiltotta a pilótáknak, hogy engedély nélkül politizáljanak

Könnyen lehet azonban, hogy Hamilton egyedül marad ebben a kérdésben, korábban ugyanis Sebastian Vettel volt az, aki szintén rendszeresen állást foglalt különböző ügyekben, és Hamilton mellett például kiállt az LMBTQ+ közösség mellett. A négyszeres világbajnok azonban jövőre már nem lesz ott a mezőnyben, amit Hamilton azért is fájlal, mert egy baráton kívül egy szövetségest is veszít.

„Nagyon hálás vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy olyan a kapcsolatom vele, amilyen. Egy ember, aki állja a szavát, becsületes, és általánosságban véve nagyon-nagyon kedves, és tele van alázattal, miközben együttérző is, hiszen azon kevés pilóták egyike, akik kiállnak valamiért. Más versenyzők miért álltak ki úgy igazán saját magukon kívül? Az ilyen tulajdonság az, amit nagyon értékelni kell az emberekben. Hiányozni fog nekünk” – nyilatkozta Hamilton a Channel 4-nak Vettelről.

A hétszeres világbajnok szerint a német azonban nem örökre távozik, és vagy pilótaként, vagy valamilyen más formában vissza fog még térni a paddockba. Hasonlóan gondolja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, egyben Vettel korábbi főnöke is, aki szerint a négyszeres világbajnok jó munkát végezne a Red Bull juniorprogramjának élén, ahová korábban már a jelenleg azt irányító Helmut Marko is vizionálta őt.

Sebastian Vettel, Aston Martin, Magyar Nagydíj
Vettel nem örökre búcsúzott?  Fotó: Aston Martin

„Remekül bánik az emberekkel, megérti az értékeiket és a hozzájárulásukat a sikerhez, és egyfajta versenyzői tanácsadóvá is vált az utóbbi néhány évben. Tényleg minden attól függ, hogy mihez szeretne kezdeni. Ő egyike azoknak a fickóknak, akik idegesítően jók bármiben, amibe belefognak, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy amennyiben ezt az utat választja, ebben is nagyon jó lenne” – nyilatkozta Horner a RacingNews365.com-nak.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss